русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  17 вересня 2024 16:20 

На Буковині аферисти видурили у пенсіонерки 84 тисячі

підтримай автора: оригінал
1
553
0
На Буковині аферисти видурили у пенсіонерки 84 тисячі. Повіривши дзвінку від псевдобанкіра, 64-річна жителька Дністровського району назвала код з SMS-повідомлення і втратила майже 84 тисячі гривень.
Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіції у Чернівецькій області.
До відділення поліції №2 (м. Хотин) Дністровського РВП 16 вересня звернулася 65-річна жителька села Поляна. Жінка повідомила поліцейським, що їй зателефонував невідомий, який назвався працівником банку. Під приводом перевірки рівня захисту банківської картки, псевдобанкір дізнався код, який буковинці надійшов в SMS-повідомленні. Таким чином аферист отримав доступ до карткового рахунку жінки і перерахував з нього майже 84 тисячі гривень.
Також цього дня із заявою про шахрайство до Дністровського райвідділу поліції звернулася 54-річна жителька села Іванівці. Заявниця розповіла, що побачила оголошення в соціальній мережі про продаж автомобілів із-за кордону. Жінка зв’язалася з "брокером" та обговорила умови покупки. Буковинка довірилася незнайомцю та перерахувала 22 тисячі гривень як завдаток за автівку, після чого зв’язок з недобросовісним продавцем обірвався.
За вказаними фактами слідчі та дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.
Поліцейські вкотре закликають громадян дотримуватись правил онлайн-безпеки. А також наголошують:
* не довіряйте незнайомцям;
* не повідомляйте коди, отримані в повідомленнях;
* не перераховуйте гроші незнайомцям;
* під час здійснення вартісних покупок, почитайте відгуки про продавця та обов’язково укладайте офіційні документи, перш ніж довірити свої кошти незнайомцю.
Не дайте шахраям себе ошукати!
Редактор: Анна Семьонова
17-09-2024, 16:20