русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  08 серпня 2024 11:31 

За добу аферисти видурили у чотирьох буковинок 44 тисячі гривень

підтримай автора: оригінал
11
518
0
Упродовж доби поліцейські Буковини задокументували чотири випадки шахрайств. Використовуючи найпоширеніші шахрайські схеми, аферисти ошукали жителів Чернівецького та Дністровського районів на загальну суму майже 44 тисячі гривень. Співробітники поліції розшукують зловмисників та вкотре надають громадянам рекомендації, як не стати жертвою шахрайства.
Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області, пише molbuk.ua
Учора, 7 серпня, до Чернівецького райуправління поліції звернулася 47-річна місцева жителька, яка повідомила, що стала жертвою шахрайства. Заявниця хотіла придбати в інтернеті портативну електростанцію, сплативши за неї понад 28 тисяч гривень передоплати. Однак своє замовлення жінка не отримала, а зв’язок із псевдопродавцем обірвався.
Цього ж дня у пастку аферистів потрапила 34-річна жителька Дністровського району. В одній із соціальних мереж аферисти "зламали" сторінку її знайомої та під приводом позики коштів заволоділи її грошима у сумі 8 300 гривень.
Також внаслідок дій шахраїв кошти втратили ще дві жительки Чернівецького району. У 21-річної жінки з карткового рахунку зникло понад 4 тисячі гривень, а у 34-річної – понад 3 тисячі гривень. Зі слів потерпілих, кошти були перераховані на невідомі реквізити.
За всіма фактами шахрайств співробітники поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають досудові розслідування.
Поліцейські наголошують буковинцям на дотриманні правил онлайн-безпеки, щоб захистити свої заощадження від шахраїв:
- не розголошуйте своїх персональних даних і конфіденційної інформації про банківські рахунки;
- не переходьте за сумнівними посиланнями;
- не вводьте конфіденційну інформацію чи реквізити карткових рахунків на підозрілих сайтах;
- якщо ви отримуєте прохання позики в інтернеті, перетелефонуйте близьким і знайомим та перепитайте, чи це дійсно вони.
Також правоохоронці застерігають не довіряти продавцям в інтернеті. Під час онлайн-покупок почитайте відгуки на сторінці, перевірте контактний номер через мобільні застосунки, візьміть за правило "не здійснювати передоплат".
"Будьте пильними, перевіряйте інформацію, яку отримуєте від незнайомців, особливо, коли це стосується ваших заощаджень. Не дайте аферистам себе ошукати!" - закликають у поліції.
Редактор: Галина Олійник
8-08-2024, 11:31