русский корабльнахуй
 
Здоров'я  15 вересня 2024 00:15 

Дієтологи назвали 6 найкращих продуктів для сніданку, крім вівсянки

підтримай автора: оригінал
2
621
0
Ніхто не хоче говорити про закрепи. Але якщо ви входите до числа тих, хто регулярно на них страждає, то вівсянка може стати чудовим способом вирішити цю проблему. Але це навряд чи єдина їжа, яка може допомогти вам впоратися з цією справою. Як пише EatingWell, є багато інших смачних продуктів для сніданку, які також можуть допомогти полегшити запор.
Готові до вживання цільнозернові пластівці
Коли ви поспішаєте вийти з дому, миска багатих на клітковину цільнозернових пластівців може творити дива, щоб запустити вашу травну систему, каже магістр наук, сертифікована дієтологиня Сільвія Клінгер. Цільні зерна багаті на клітковину, корисну для травлення. З огляду на те, що 90% жінок і 97% чоловіків не отримують необхідні нам 28-34 грами клітковини щодня, це хороші новини.
Однак не всі цільнозернові пластівці однаково корисні. Шукайте бренди, які вказують цільні зерна як перший інгредієнт і містять не менше 3 г клітковини на порцію.
Ківі
"Ківі - моя рекомендація для пацієнтів, які страждають на закреп", - каже Кейт Скарлата, магістр охорони здоров'я, сертифікований дієтолог, що спеціалізується на здоров'ї шлунково-кишкового тракту. Дослідження показують, що ківі може допомогти людям із закрепом частіше ходити до туалету з кількох причин. По-перше, клітковина. Вона допомагає втягувати воду в кишечник для кращого змащення. І на відміну від інших продуктів з високим вмістом клітковини, ківі не спричиняють газоутворення і здуття живота завдяки актинідину - ферменту, який допомагає травленню. Намагайтеся з'їдати по дві штуки на день, каже Скарлата.
Ожина
Немає часу нарізати ківі? Обирайте ожину. Одна чашка ожини містить 8 г корисної для травлення клітковини. Це стільки ж, скільки ви отримаєте з 2 чашок вареної вівсянки.
"Вона також містить натуральний проносний засіб, званий сорбітом, який втягує воду в кишківник і може допомогти пом'якшити випорожнення для легшої евакуації", - каже Скарлата.
Насіння чіа
Що робить його таким чудовим? Дві столові ложки насіння чіа містять вражаючі 10 г клітковини. З них більша частина - це розчинна клітковина, яка утворює слизький гель при замочуванні у воді. Таким чином, вони допомагають їжі плавно і комфортно проходити через ваш кишечник. "Я зазвичай раджу людям починати зі столової ложки і додавати більше за потреби", - каже Емі Кімберлейн, сертифікований дієтолог.
Кіноа
Кіноа також може надати велику допомогу вашому травному здоров'ю. Одна чашка вареної кіноа забезпечує 5 г клітковини. Ви можете приготувати її заздалегідь і зберігати в порційних контейнерах, щоб розігріти в мікрохвильовці.
Квасоля
"Завдяки приблизно 17 г клітковини на чашку квасоля є винятковим засобом для лікування закрепів. Додавання її до сніданку - чудовий спосіб підтримувати регулярні випорожнення протягом решти дня", - каже Клінгер. Дієтологи рекомендують з'їдати пів чашки квасолі на день.
Редактор: Євгеній Пірожков
15-09-2024, 00:15