русский корабльнахуй
 
Чернівці  09 вересня 2024 19:33 

Шахраї ошукали трьох буковинок на понад 52 тисячі гривень

підтримай автора: оригінал
7
436
0
Ілюстративне фото з відкритих джерел
Троє буковинок упродовж доби стали жертвами шахрайства: поліцейські розпочали кримінальні провадження.
З повідомленням про шахрайство 7 вересня до відділення № 1 (м. Сокиряни) Дністровського районного відділу поліції звернулася 45-річна жителька села Шишківці. Жінка розповіла, що у месенджері їй надійшло повідомлення про можливість отримання соціальної виплати. Заявниця перейшла за посиланням та вказала особисті дані. В результаті чого з її банківського рахунку аферисти перерахували 31 тисячу гривень, пише МА АСС з посиланням Відділ комунікації поліції Чернівецької області.
Також цього дня, у аналогічну шахрайську пастку потрапила 29-річна жителька Сторожинця. Як повідомила жінка співробітникам відділення поліції № 1 (м. Сторожинець) Чернівецького РУП, що побачила оголошення в мобільному застосунку про надання грошової допомоги. Буковинка перейшла за фішинговим посиланням та, заповнюючи анкету, ввела конфіденційну інформацію про її банківську картку. Після чого з її рахунку було перераховано на невідомий рахунок 10 тисяч гривень.
Ще однією жертвою шахрайства стала 34-річна жителька обласного центру. Заявниця розповіла працівникам Чернівецького районного управління поліції, що в соціальній мережі отримала SMS від імені подруги, з проханням терміново позичити гроші. Жінка хотіла допомогти знайомій та перерахувала понад 11 тисяч гривень на рахунок вказаний подругою. А в подальшому дізналася, що її акаунт зламали шахраї.
За вказаними фактами працівники поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.
Поліцейські вкотре закликають громадян дотримуватись правил онлайн-безпеки. А також наголошують:
- не довіряйте не перевіреній інформації;
- не переходьте за підозрілими посиланнями;
- не вводьте конфіденційну інформацію про ваші банківські рахунки на невідомих сайтах.
- не перераховуйте гроші на невідомі рахунки.
Будьте пильними та не дайте шахраям себе ошукати!