русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  17 червня 2024 20:40 

Ні машини, ні квартири: за вихідні шахраї ошукали буковинців на суму понад 106 тис. грн

підтримай автора: оригінал
24
1.5k
0
Упродовж вихідних шахраї ошукали буковинців на суму понад 106 тисяч гривень.
Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в Чернівецькій області.
Використовуючи різні схеми афер, шахраї незаконно виманили кошти у жителів Чернівецького та Дністровського районів.
15 червня до Чернівецького районного управління поліції із заявою про шахрайство звернулася 54-річна місцева жителька. Жінка розповіла поліцейським, що в одному із месенджерів їй надійшло повідомлення про можливість отримання грошової допомоги. Чернівчанка перейшла за посиланням та ввела конфіденційну інформацію. Надалі буковинка отримала сповіщення про перерахування з банківської картки майже 2 тисячі гривень.
Того ж дня шахраї ошукали 19-річну жительку обласного центру під приводом здачі в оренду житла. Заявниця розповіла поліцейським, що знайшла в інтернеті оголошення про здачу квартири. Вона поспілкувалася з автором оголошення, оговорила умови оренди та перерахувала на його картковий рахунок передоплату у розмірі 6 400 гривень. Надалі зв’язок з ним обірвався, а буковинка зрозуміла, що її ошукали шахраї.
Також жертвою шахрайства став 54-річний житель Чернівців. Чоловік розповів працівникам поліції, що мав намір придбати автомобіль, оголошення про продаж якого побачив на одному з торговельних майданчиків. Чоловік повірив недобросовісному продавцю та самостійно перерахував 68 тисяч гривень передоплати на невідомий рахунок, щоб якнайшвидше отримати транспортний засіб.
Ще двоє буковинців втратили свої заощадження намагаючись придбати товар та сільськогосподарську техніку в інтернеті. 42-річний житель с. Банилів-Підгірний перерахував на рахунок нібито продавця понад 8 тисяч гривень, а 24-річний житель с. Тереблече понад 20 тисяч гривень.
Також внаслідок протиправних дій шахраїв потерпіла 47-річна жителька с. Зарожани. Використовуючи електронно-обчислювальну техніку аферисти перерахували з карткового рахунку жінки майже 2 тисячі гривень.
Відомості про факти незаконного заволодіння коштами громадян поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають досудові розслідування.
Редактор: Ангеліна Петльована
17-06-2024, 20:40