русский корабльнахуй
 
Новини  09 вересня 2024 13:42 

На Буковині створюватимуть осередки для викладання Захисту України: що відомо

підтримай автора: оригінал
3
227
0
Викладання Захисту України буде за оновленою модельною програмою. Згідно з нею в Чернівецькій області мають створити окремий академічний ліцей, який обслуговуватиме декілька громад та осередки.
Фото ілюстративне
На Буковині створюватимуть осередки та окремий академічний ліцей для викладання оновленої модельної програми «Захист України».
Про це йшлося на серпневому форумі освітян.
Академічний ліцей обслуговуватиме декілька громад. Кількість дітей у закладі становитиме від 80 до 2000. Також у будівлі розмістять три приміщення, укриття та блок харчування.
У ліцеї організують мінімум три такі класи:
— клас відпрацювання навичок із безпілотних систем;
— клас домедичної підготовки;
— клас вогневої підготовки;
— стрілецький тир.
Також цього року створюватимуть осередки, які розпочнуть роботу в пілотуванні модельної програми «Захисту України». Інші заклади освіти викладатимуть предмет за старою програмою.
«Зараз у планах облаштувати осередки, здійснити перепідготовку кадрів, затвердити алгоритм дій щодо перезавантаження викладання предмету «Захист України» та розпочати пілотування викладання нової навчальної програми на базі осередків», – розповідає директорка Департаменту освіти і науки Оксана Сакрієр.
На фото Оксана Сакрієр
На будівництво осередків виділили майже 65 мільйонів гривень. Зараз у Чернівецькій області формують 24 такі приміщення. 15 у Чернівецькому районі, 5 у Дністровському та 4 у Вижницькому.
Своєю чергою начальниця Управління освіти Чернівецької міської ради Ірина Ткачук коментує, що ремонти в осередках уже розпочали. Зараз чекають отримання субвенції. Далі закуповуватимуть обладнання. Поки викладання Захисту України буде таким, як і торік.
Ірина Ткачук/ архівне фото
Нагадаємо, «Шпальта» раніше писала про те, що на Буковині удосконалюватимуть безпеку закладів освіти камерами відеоспостереження та укриттями.