русский корабльнахуй
 
Чернівці  23 липня 2024 10:41 

Зміни в освіті: дітей у школах Чернівців вчитимуть пілотувати дронами та стріляти

підтримай автора: оригінал
13
720
0
Ілюстративне фото з відкритих джерел
Для цього в громаді створять нові осередки «Захисту України». Детальніше - читайте в матеріалі Медіа агентства АСС.
Як розповіла на своїй фейсбук-сторінці очільниця управління освіти Чернівецької міської ради Ірина Ткачук, новий навчальний рік у Чернівцях матиме свої особливості.
Так, цьогоріч у громаді планують створити осередки «Захисту України», пише Медіа агентство АСС.
«Їх створять з такого розрахунку, щоб всі учні нині 10-11, а згодом і 12 класів вивчали на базі цей предмет. У кожному осередку має бути 6 локацій, присвячених, зокрема, домедичній допомозі, пілотуванню дронів, кульовій стрільбі, мінній безпеці тощо.
Діти з усіх ліцеїв приїжджатимуть на навчання один раз на місяць, але на цілий день. У Чернівецькій територіальній громаді буде два таких осередки. Цього достатньо, аби покрити потребу міста», - зазначає головна освітянка.
На обладнання для осередків «Захисту України» виділена субвенція з державного бюджету. Ремонти ж Чернівецька громада здійснить за кошти з міського бюджету.
Паралельно з цим також створять чотири осередки національно-патріотичного виховання.
«Тут будуть облаштовані електронні тири, смуги перешкод, кабінети національно-патріотичного виховання, які будуть наповнені всім необхідним начинням. На їх створення з міського бюджету передбачено понад 1 мільйон 100 тисяч гривень», - каже Ірина Ткачук.