русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  05 липня 2024 17:12 

Чи розпочнеться у школах Чернівців навчання раніше: в управлінні освіти прокоментували ситуацію

підтримай автора: оригінал
17
6.2k
4
У Чернівцях наразі невідомо, чи розпочнеться навчальний рік у школах раніше.
Відомо, що остаточне рішення прийматимуть педагогічні ради навчальних закладів міста, повідомила заступниця начальниця управління освіти Чернівецької міської ради Олена Онофрей.
Найімовірніше, що навчання розпочнеться 19 серпня, проте за умови, якщо буде відповідне розпорядження.
"Навчання у школах Чернівців розпочнеться відповідно до постанови Кабінету міністрів України. Сьогодні в управлінні освіти було проведено нараду з директорами. Ми обговорили, наскільки ми готові розпочати навчання раніше. За результатами цієї наради, визначили, що, можливо, ми були б готові розпочати навчання 19 серпня. Труднощі також полягають у тому, що багато дітей перебувають на відпочинку з батьками за кордоном. Втім, це виклик, який можна подолати, тому що перший місяць навчання, як зазвичай, за навчальними планами – це повторення вивченого матеріалу за попередній рік. Тому діти не отримають серйозних освітніх втрат через те, що пропустять тиждень чи два навчання саме у цей період", – зазначила Олена Онофрей.
За словами заступниці начальниці управління освіти Чернівецької міської ради, на нараді також розглядали питання, якщо дати початку і завершення навчального року визначається Кабінетом міністрів України, то дати межі семестру – педагогічною радою закладу освіти.
"Усі директори міста Чернівців погодилися у тому, що буде легше, якщо приймемо єдине рішення щодо організації навчального семестру", – повідомила Олена Онофрей.
Водночас у вайбер-чатах батьків школярів повідомляють, що навчальний рік має розпочатися 19 серпня.
Перший семестр триватиме до 29 листопада, другий – з 3 лютого до 6 червня.
Проте, у зв'язку з безпековою ситуацією та стану і дієздатності енергетичної інфраструктури України, у навчальних закладах Чернівців можливі зміни.
Редактор: Алісія Давид
5-07-2024, 17:12