русский корабльнахуй
 
Новини  05 липня 2024 17:34 

Навчання у школах Чернівців розпочнуть у серпні у разі потреби: остаточного рішення немає

підтримай автора: оригінал
17
1.4k
0
Для того, щоб розпочати навчальний рік у серпні доведеться подолати деякі труднощі
Навчання у школах Чернівців розпочнуть у серпні у разі потреби.
Про це повідомила заступниця начальника управління освіти Олена Онофрей.
Сьогодні управління освіти разом з директорами шкіл розглядали можливість розпочати навчальний рік у Чернівцях раніше.
"Навчання у школах Чернівців розпочнеться відповідно до постанови Кабінету міністрів України. Сьогодні в управлінні освіти було проведено нараду з директорами. Ми обговорили, наскільки ми готові розпочати навчання раніше. За результатами цієї наради, визначили, що, можливо, ми були б готові розпочати навчання 19 серпня", – сказала Олена Онофрей.
Які можуть виникати труднощі
"Труднощі також полягають у тому, що багато дітей перебувають на відпочинку з батьками за кордоном. Втім, це виклик, який можна подолати, тому що перший місяць навчання, як зазвичай, за навчальними планами – це повторення вивченого матеріалу за попередній рік. Тому діти не отримають серйозних освітніх втрат через те, що пропустять тиждень чи два навчання саме у цей період", - додала чиновниця.
За словами заступниці начальниці управління освіти Чернівецької міської ради дати межі навчального семестру визначаються педагогічною радою закладу освіти.
"Усі директори міста Чернівців погодилися у тому, що буде легше, якщо приймемо єдине рішення щодо організації навчального семестру", – зазначила Олена Онофрей.
Проте, у батьківських чатах педагоги повідомляють, що навчальний рік має таки розпочатися 19 серпня. Перший семестр триватиме до 29 листопада, другий – з 3 лютого до 6 червня.