русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  22 липня 2024 22:22 

У школах Чернівців створять осередки захисту України та національно-патріотичного виховання

підтримай автора: оригінал
14
1.1k
1
У новому навчальному році в українських школах, у тому числі і в Чернівцях, створять осередки захисту України. Їх облаштують у громадах із такого розрахунку, щоби всі учні нині 10-11-их, а згодом і 12-их класів вивчали на їх базі цей предмет.
У кожному осередку має бути 6 локацій, присвячених, зокрема, домедичній допомозі, пілотуванню дронів, кульовій стрільбі, мінній безпеці тощо. Діти з усіх ліцеїв приїжджатимуть на заняття один раз на місяць, але на цілий день.
У Чернівецькій громаді будуть 2 таких осередки. Їх достатньо, аби покрити потребу міста. На обладнання виділена субвенція із державного бюджету. Ремонти ж громада здійснить за кошти міського бюджету.
Про це у відеозверненні розповіла очільниця управління освіти Чернівецької міської ради Ірина Ткачук, пише molbuk.ua
Паралельно у громаді створять 4 осередки національно-патріотичного виховання. Тут будуть облаштовані електронні тири, смуги перешкод, кабінети національно-патріотичного виховання, які будуть наповнені всім необхідним начинням.
На їх створення із міського бюджету передбачили понад 1 мільйон 100 тисяч гривень, додала освітянка.
"Також цього тижня від благодійників отримали обладнання для облаштування ще 13 класів безпеки. Тепер наші діти зможуть навчатися основ безпеки в умовах воєнного стану із використанням сучасного мультимедійного обладнання", - повідомила Ірина Ткачук.
Редактор: Галина Олійник
22-07-2024, 22:22