русский корабльнахуй
 
Чернівці  28 серпня 2024 14:11 

На Буковині нещеплених дітей можуть не допустити до очного навчання: умови

підтримай автора: оригінал
9
989
0
Ілюстративне фото
У разі ускладнення епідемічної ситуації та стрімкого поширення кашлюку, на Буковині ухвалюватимуть відповідні рішення.
У разі наявності загрози подальшого поширення кашлюку в окремому населеному пункті Буковини або у дитячому закладі освіти, головний державний санітарний лікар області буде подавати на розгляд обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій проєкт доручень щодо встановлення обмежувальних протиепідемічних заходів органами місцевої влади.
Такі заходи здійснюватимуться відповідно до статті 9 Закону України про систему громадського здоров’я, пише Медіа агентство АСС.
У проєкті доручень буде зазначено забезпечення виконання вимог статті 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» щодо недопуску до очного освітнього процесу не щеплених дітей.
Також розглядатиметься верифікація вакцинального статусу учнів освітніх закладів і підстави допуску до очного освітнього процесу не вакцинованих осіб.
Як розповів МА АСС лікар-епідеміолог, завідувач відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних хвороб Центру контролю та профілактики хвороб, Юрій Падурару, це тимчасовий захід для захисту від кашлюку нещеплених дітей та попередження поширення інфекції.