русский корабльнахуй
 
Чернівці  28 червня 2024 11:31 

У Чернівцях зʼявиться осередок Української академії лідерства

підтримай автора: оригінал
13
527
0
Фото: УАЛ, фейсбук
Докладніше про Українську академію лідерства читайте у матеріалі МА АСС.
У Чернівцях зʼявиться осередок Української академії лідерства. Відповідне рішення ухвалили депутати Чернівецької міської ради, виділивши на це 5,6 мільйона гривень, пише Медіа агентство АСС.
Українська академія лідерства - це 10-місячна освітня програма розвитку для випускників шкіл, коледжів чи закладів вищої освіти віком від 16 до 20 років. В Академії студенти розвиваються інтелектуально, емоційно і фізично. Навчання відбувається 6 днів на тиждень. Програма триває з 7 ранку до 22 вечора. Навчання тут націлене на всебічний особистісний розвиток учасників, а також суспільний розвиток, втілення соціальних проєктів для громади, волонтерство.
Для учасників академії, які проходитимуть навчання у Чернівцях, передбачать також можливість стажування в органах місцевого самоврядування. Про це повідомила начальниця Управління освіти ЧМР Ірина Ткачук:
«Для дітей, що завершать навчання у Чернівцях, передбачимо умови, аби вони залишалися тут і працювали на громаду. Тому ми будемо прописувати у меморандумі про співпрацю те, щоб діти, які досягли повнолітнього віку, стажувалися у органах місцевого самоврядування із подальшим працевлаштуванням».
«Українська академія лідерства - це один із прикладів неформальної освіти в України і міста, в яких реалізується даний проєкт, можуть пишатися. Молодь як правило має свідомо обирати своє майбутнє, академія якраз дає це зробити. Всі випускники Української академії лідерства, яких мені випала честь навчати в школі, всі вони повернулися сюди, таких дітей є більше 10. Вони знайшли себе. Після 9 місяців навчання вони обирають виш, залишаються в Україні та рідному місті», - розповіла депутатка міськради від фракції «Єдина альтернатива», директорка ліцею «Оріяна» Галина Абрам'юк.