русский корабльнахуй
 
Чернівці  28 серпня 2024 12:04 

Чернівецька міська рада відсудила у московського патріархату та повернула у комунальну власність каплицю-усипальницю Буковинських митрополитів на кладовищі на вулиці Зеленій

підтримай автора: оригінал
8
1.1k
0
Каплиця усипальниця Буковинських митрополитів. Фото: Релігійна правда
Чернівецька міська рада відсудила у московського патріархату та повернула у комунальну власність каплицю-усипальницю Буковинських митрополитів на кладовищі на вулиці Зеленій.
Про це йдеться у повідомленні Ратуші на сторінці у Фейсбук.
"Робимо все можливе для звільнення від деструктивного впливу росії. Майже рік тривали судові процеси щодо звільнення каплиці-усипальниці Буковинських митрополитів на кладовищі на вулиці Зеленій, і нарешті комунальна власність повернулась до розпорядження громади.
Тож сьогодні рішенням виконкому схвалили проєкт договору про співпрацю з Управлінням Чернівецько-Буковинської єпархії Православної Церкви України, щодо збереження пам’ятки архітектури місцевого значення каплиці-усипальниці Буковинських митрополитів", - йдеться у повідомленні міськради.
Тепер культова споруда буде використовуватися для релігійних потреб ПЦУ.
Нагадаємо, каплицю-усипальницю Буковинських митрополитів передали в користування Свято-Миколаївському кафедральному собору УПЦ МП у 1990 році.
У 2023 році міська рада вирішила повернути у своє розпорядження релігійну споруду, проте представники церкви відмовилися добровільно її передавати, тож мерія звернулася з позовом до Господарського суду Чернівецької області.