русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  13 вересня 2024 20:57 

У каплиці-усипальниці Буковинських митрополитів правитимуть службу також і румунською

підтримай автора: оригінал
6
2.1k
3
У каплиці-усипальниці Буковинських митрополитів, яку міськрада Чернівців відсудила в УПЦ МП та повернула у свою власність, богослужіння правитимуть також і румунською мовою.
Про це повідомляє пресцентр Чернівецької міськради, пише molbuk.ua
Зокрема, 13 вересня відбулася зустріч Чернівецького міського голови Романа Клічука з Генеральним консулом Румунії в Чернівцях Іриною Лореданою Стенкулеску.
Під час зустрічі обговорювали у тому числі питання щодо каплиці-усипальниці, яка розташована на території МКП "Заповідник" в кварталі 17, де до недавніх пір службу правила "московська церква".
Ця каплиця є важливою архітектурною пам’яткою місцевого значення та перебуває на балансі МКП "Заповідник".
За рішенням Господарського суду Чернівецької області від 13 червня 2024 року (№ 926/4103/23), "Релігійна громада парафія храму усипальниці на честь Трьох Святителів Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ" повинна була передати Усипальницю Буковинських Митрополитів на баланс МКП "Заповідник".
"Ми розуміємо важливість проведення богослужінь мовами національних меншин, зокрема румунською, яка проходила в цій каплиці. Тому, зважаючи на те, що каплиця знаходиться в сакральному місці, де поховані буковинські митрополити різних періодів, Чернівецька міська рада звертатиметься до релігійної установи, яка в подальшому правитиме там богослужіння, щоб вони також проводились румунською мовою", - ідеться у повідомленні міськради.
Як відомо, судові процеси щодо звільнення каплиці-усипальниці Буковинських митрополитів на кладовищі на вулиці Зеленій тривали майже рік. І нарешті комунальна власність повернулась до розпорядження громади.
Наприкінці серпня рішенням виконкому схвалили проєкт договору про співпрацю з Управлінням Чернівецько-Буковинської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України), щодо збереження пам’ятки архітектури місцевого значення каплиці-усипальниці Буковинських митрополитів.
Вона буде використовуватися для релігійних потреб ПЦУ.
Фото із фб-сторінки Сергія Добржанського
Редактор: Галина Олійник
13-09-2024, 20:57