русский корабльнахуй
 
Новини  26 серпня 2024 20:00 

Відновлення енергетики після масованого російського обстрілу: Зеленський провів Ставку

підтримай автора: оригінал
7
-
-
У Ставці Верховного Головнокомандувача пройшла нарада, присвячена відновленню енергетичної інфраструктури після одного з найбільших російських обстрілів. Ворог запустив щонайменше 127 ракет та 109 дронів, завдаючи значних пошкоджень енергетичним об’єктам України.
Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.
Під час наради доповіді представили командувач Повітряних сил Микола Олещук, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, міністр енергетики Герман Галущенко та голова правління «Укренерго» Володимир Кудрицький. Кожен із них розповів про стан справ у своїй галузі, а також про заходи, які вживаються для відновлення зруйнованих об’єктів.
Учасники наради детально проаналізували ефективність роботи систем протиповітряної оборони (ППО) та радіоелектронної боротьби (РЕБ), мобільних вогневих груп, а також інженерного захисту в кожному з регіонів. За результатами обговорення ухвалили відповідні рішення для посилення захисту об’єктів критичної інфраструктури.
Наразі на постраждалих об’єктах триває ліквідація наслідків атак, ремонтні роботи та розмінування. У деяких регіонах, де держава-терорист використала касетні боєприпаси, перед початком ремонту необхідно провести додаткові заходи з розмінування.
Також на нараді було обговорено ситуацію на фронті. Головнокомандувач Олександр Сирський доповів про оперативну обстановку, зокрема про оборону Покровська. Ухвалено рішення щодо додаткового посилення цього напрямку для забезпечення надійного захисту.