русский корабльнахуй
 
Новини України  17 травня 2024 23:20 

Знову є потреба у раціональному споживанні електрики — Зеленський

підтримай автора: оригінал
28
749
0
Через російські атаки українська енергосистема втратила суттєву частину генерації, і знову виникла потреба в економному споживанні. Про це розповів у вечірньому зверненні у п’ятницю, 17 травня, президент України Володимир Зеленський.
Зеленський провів "детальну й тривалу" нараду щодо захисту та відновлення енергетики, де були присутні прем'єр-міністр Денис Шмигаль, міністр енергетики Герман Галущенко, військові, представники енергокомпаній.
"Зараз після російських ударів наша енергетика втратила суттєву частину генерації. Потрібен час на відновлення. Потрібно багато зусиль для подальшої розбудови енергетики — нової енергетики, яка буде здатна працювати попри загрози російського терору", — сказав Зеленський.
До того ж, за його словами, країна уже готується до наступного опалювального сезону — це передбачає планові ремонти та підготовку атомної генерації.
"Тому зараз знову є потреба у дуже раціональному, продуманому споживанні електрики", — пояснив президент.
Він зазначив, що влада та енергетичні компанії мусять інформувати суспільство про відключення електрики, пікові навантаження та необхідність "свідомого ставлення кожного й кожної до споживання".
Редактор: Алісія Давид
17-05-2024, 23:20