русский корабльнахуй
 
Новини  20 червня 2024 20:30 

Зеленський провів Ставку, присвячену лише енергетиці

підтримай автора: оригінал
16
-
-
Президент Володимир Зеленський провів Ставку верховного головнокомандувача. На ній обговорювали лише одну тему — енергетичну безпеку.
Про це повідомив глава держави.
На зустрічі доповідали прем’єр-міністр Денис Шмигаль, міністр енергетики Герман Галущенко, голова НАК «Нафтогаз України» Олексій Чернишов та командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.
Рішенням Ставки уряду доручили розробити умови, що спростять для людей установлення сонячних панелей та акумуляторів. Це передбачає податкові та митні пільги, спеціальні кредитні програми.
Також Зеленський очікує від уряду стратегії розвитку відновлюваної енергетики та розподіленої генерації на рівні держави. Зокрема, він зауважив, що всі громадські та адміністративні будівлі мають бути обладнані енергоощадними технологіями.
“Сонячні панелі, смартлічильники та установки зберігання енергії якнайшвидше мають з’явитись у кожній школі, у кожній лікарні. Обласним військовим адміністраціям доручили проконтролювати це на місцевому рівні”, — додав глава кидав.
Зеленський також запевнив, що держава активно готується до наступного опалювального сезону. Нині триває відновлення того, що можна відновити, побудова комплексного захисту з інженерних споруд, систем РЕБ та ППО. Окрім того, триває робота з партнерами над додатковими системами Patriot.