русский корабльнахуй
 
Новини України  23 серпня 2024 17:56 

Вчені назвали 4 вітаміни, які подовжують життя: в яких продуктах міститься найбільше

підтримай автора: оригінал
10
713
0
Правильне харчування, здоровий спосіб життя й помірні фізичні навантаження є ключовими умовами для довголіття. Однак існують вітаміни, які також впливають на тривалість нашого життя. Вчені назвали їх види і продукти, де цих вітамінів міститься найбільше.
Розповідаємо, які вітаміни сприяють довголіттю, що треба їсти, щоб довго жити.
4 вітаміни, які подовжують життя: у яких продуктах містяться
Вітамін К. Науковці рекомендують додати продукти з вітаміном К у свій щоденний раціон, щоб прожити довге та активне життя. Дослідження показали, що цей вітамін допомагає активуватися білкам, які нівелюють старечі захворювання. Також вітамін К запобігає ламкості артерій та хворобам серця, покращує пам’ять і когнітивні функції, знижує ризик захворювання на рак. Найбільше цього вітаміну міститься у зелених листкових овочах, бобових, шпинаті, капусті, томатах і листі кропиви. Також вітамін К є в чорносливі, винограді, ківі, інжирі й авокадо.
Вітамін С – потужний антиоксидант, який убиває ракові клітини та зміцнює імунітет. Цей вітамін відіграє важливу роль у зміцненні кісткової тканини, загоєнні ран та підтримці здоров’я ясен. Найбільше вітаміну С міститься у шипшині, червоному болгарському перці, петрушці, смородині, брюсельській капусті, полуниці, апельсині, лимоні, ківі та шпинаті.
Вітамін D. З віком імунна система починає слабшати, а вітамін D здатен її підтримувати. Також він відіграє ключову роль у засвоєнні кальцію, який зміцнює щільність кісткової тканини, яка після 50 років втрачає свою міцність і стає більш крихкою. Ще вітамін D підтримує м’язовий метаболізм, запобігаючи наростанню на тілі зайвої жирової тканини. Найбільше його міститься у таких продуктах: риб’ячому жирі, печінці тріски, оселедцеві, сьомзі, скумбрії, курячих жовтках, молоці й вершковому маслі, твердому сирі та червоній ікрі.
Вітамін А вкрай корисний для шкіри, тому виробники косметики включають його у засоби для омолодження. Окрім того, він позитивно впливає на когнітивні функції, активує роботу мозку, особливо ті його частини, які відповідають за пам’ять та засвоєння інформації. Найбільше вітаміну А містить яловича печінка, печінка тріски, сира морква, курага, вершкове масло, листкові зелені овочі, зелень, сир, вершки, яйця, сметана, болгарський червоний перець та сирий гарбуз.
Редактор: Аліна Книжник
23-08-2024, 17:56