русский корабльнахуй
 
Чернівці  21 серпня 2024 16:45 

Хірурги з Києва провели складну операцію у Чернівцях та видалили пацієнтці злоякісну пухлину

підтримай автора: оригінал
5
1.6k
0
Оперативне хірургічне втручання проводили на нирці. Детальніше - читайте в матеріалі Медіа агентства АСС.
У хірургічному відділенні КНП «Центральна міська клінічна лікарня» фахівці ДНУ «ЦІТОЗ» ДУС (Державна наукова установа
«Центр інноваційних технологій охорони здоров’я» Державного управління справами) провели успішне мультивісцеральне оперативне втручання з приводу злоякісного новоутворення лівої нирки в пацієнтки.
Про це пише Медіа агентство АСС з посиланням на фейсбук-сторінку медичної установи в фейсбуці.
«Пухлина виходила з лівої нирки та вражала наднирник, хвіст підшлункової залози, судинне ложе селезінки, дно шлунку. Складність операції пов’язана з великими розмірами пухлини 23х13 см, проростанням в сусідні органи та магістральні судини. Проведено видалення пухлини лівої нирки з наднирником, селезінки, хвоста підшлункової залози та частини шлунку з досягненням чистоти резекції R0,» - розповідає лікар-хірург, онкохірург, трансплантолог Грудецький Віталій, завідувач хірургічного стаціонару №2 ДНУ «ЦІТОЗ» ДУС.
Команда фахівців у складі онкохірургів, урологів та судинного хірурга успішно справилась з поставленим завданням. Післяопераційний період пройшов без ускладнень, і пацієнтку вже виписали додому для подальшого лікування та реабілітації.
«Інформуємо буковинців, що на базі ЦМКЛ м. Чернівці (Героїв Майдану, 226) функціонує хірургічний стаціонар №2 Державної наукової установи «Центр інноваційних технологій охорони здоров’я», де надається високоспеціалізована медична допомога за напрямками: хірургія, урологія, судинна хірургія, гінекологія», - додають у дописі.