русский корабльнахуй
 
Чернівці  04 вересня 2024 16:38 

Із серця буковинця лікарі у Чернівцях видалили майже 2 літри рідини

підтримай автора: оригінал
6
714
0
Невдовзі після порятунку чернівчанки,у якої з серцевої сумки (перикарду) в обласному кардіоцентрі видалили майже літр рідини, у закладі врятували пацієнта у ще важчому стані.
У середині серпня 48-річний чоловік переніс серйозну операцію. За межами Чернівців він був прооперований з приводу імплантації штучного аортального клапана з пластикою висхідного відділу аорти. Післяопераційний період протікав в цілому без ускладнень, хоча його дещо турбувала задуха. Про це повідомляють у Департаменті охорони здоров'я Чернівецької ОВА, пише Медіа агентство АСС.
Чоловік повернувся до Чернівців, а 1 вересня він був терміново госпіталізований у кардіоцентр через значне погіршення стану.
«Комп’ютерна томографія, ехокардіограма та рентген виявили у пацієнта гідроперикардит, тобто наявність рідини у перикарді, та лівобічний гідроторакс або ж накопичення рідини також у легені, - розповідає завідувач відділення інтенсивної терапії Чернівецького обласного клінічного кардіологічного центру Дмитро Онофрейчук. – Зважаючи на ці грізні діагнози, було прийнято рішення невідкладно проводити хворому пункцію гідротораксу, а слідом за цим – пункцію гідроперикарду».
Загалом упродовж двох діб лише з порожнини перикарда пацієнту викачали 1,9 літра рідини.
Після цього у чоловіка зменшилася задуха, він став почуватися значно краще. Позитивну динаміку засвідчили й повторні апаратні обстеження, зазначили у Департаменті.