русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  21 серпня 2024 17:19 

На Буковині селяни за власні кошти відремонтували десять кілометрів дороги

підтримай автора: оригінал
10
7.3k
0
Мешканці сіл Котелево та Черленівка на Буковині за власні кошти відремонтували дорогу до Новоселиці.
Про це ідеться у публікації "МБ" від 15 серпня, пише molbuk.ua
Це майже десять кілометрів. Люди зізнаються, що дорогою з ямами було неможливо їздити, тож вони вирішили скинутися на ремонт. Роблять це не вперше: кілька років тому за свої гроші вже латали дорогу.
Ця дорога – загального значення, і кошти на її ремонт мала б виділяти Чернівецька ОВА. Та жодних грошей громада не просила, а зібрали суму самі.
– Ми не зверталися до обласної адміністрації, щоб дорогу поремонтували. Як ми можемо просити, якщо всі кошти йдуть на війну, – каже староста села Котелево Володимир Зеліско. – Якби чекали, коли відремонтують, то дороги взагалі б не залишилося, а їхати нам треба. Ще до війни ми вже ремонтували дорогу за власні кошти.
Мешканці сіл здавали, хто скільки може. Приблизно по 500-1000 гривень.
– У нас є списки, про все звітували. На ремонт дороги здало кошти понад 200 людей, – продовжує Володимир Леонтійович. – Орієнтовно на збір грошей і ремонт пішло три тижні.
Для виконання робіт найняли облавтодор. Там є техніка й працівники.
Уже відремонтували майже 90 відсотків дороги. Залишилося зробити ще кілометр, але грошей не вистачило, тож їх ще дозбирують.
– Розуміємо, що це не ідеальний ремонт, бо потрібні мільйони гривень, але ями залатали, – каже Володимир Зеліско. – Практика показує, що нові латки тримаються, а ями утворюються на старому асфальті, якому майже 40 років.
Редактор: Людмила Осадчук
21-08-2024, 17:19