русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  14 вересня 2024 11:35 

Збиратимуть кошти для ЗСУ: чоловік, який пересувається на ходунках та ветеран війни пройдуть пішки 70 км до Чернівців

підтримай автора: оригінал
3
848
0
Валерій Монарха, який на ходунках подолав 45 кілометрів та зібрав понад 426 тисяч гривень для ЗСУ організовує новий марафон. Разом із 58-річним ветераном війни, який втратив обидві ноги на фронті, він пройде 70 кілометрів до Чернівців.
Про це чоловік повідомив в інтерв'ю molbuk.ua.
"З понеділка ми разом з Іваном Тораком вирушимо до Чернівців. Плануємо пройти маршрут за тиждень, щодня по 10 кілометрів. Зупинятися будемо у придорожніх селах, нас будуть супроводжувати волонтери, поліція і швидка. Тож це безпечно", – каже Валерій Монарха.
Раніше чоловік пішки пройшов із Путили до Вижниці. Завдяки волонтеру 82 окрема десантно-штурмова Буковинська бригада отримала потужну систему РЕБ, шість планшетів та зробила ремонт двох автівок.
Чоловік пересувається на ходунках, адже переніс інсульт.
Керівниця благодійної організації "Волонтери Путильщини" Оксана Забродоцька розповідає, що чоловік, тільки-но розпочав ходити, відразу вирішив організувати такий марафон.
- 12 років тому у Валерія стався інсульт, після якого він тривалий час був прикутий до ліжка. Почав ходити тільки в лютому цього року. Багато тренувався в залі і відразу почав усім розповідати, що хоче пройти марафон, – каже волонтерка.
Організувати марафон вдалося наприкінці травня. Відстань у 45 кілометрів чоловік подолав за п’ять днів. Щодня долав різну відстань. Найдовший відрізок - 12,5 кілометрів із Розток до Старих Кутів.
- Ми зібрали велику суму – понад 426 тисяч гривень. Військові були шоковані, що людина з 1 групою інвалідності змогла на таке піти, щоб їм допомогти. Ми передали кошти захисникам, і вони за них придбали систему РЕБ, шість планшетів та відремонтували дві автівки. З цих коштів ми також придбали РЕБ на одну батарею для 128 бригади, – каже Оксана Забродоцька.
Після марафону люди продовжили донатити кошти Валерію. Навіть зараз під час щоденних прогулянок селищем чоловік збирає кошти для ЗСУ.
- Спрацювало сарафанне радіо. Люди виходили та чекали біля дороги Валерія, щоб задонатити. Виходили працівники зі шкіл, садочків, лікарень. Валерій дуже цілеспрямований. Всі просто захоплюються ним, – каже волонтерка.
Редактор: Аліна Книжник
14-09-2024, 11:35