русский корабльнахуй
 
Чернівці  13 липня 2024 19:23 

Вздовж кордону з ЄС на Буковині почали облаштовувати дороги

підтримай автора: оригінал
11
1k
0
Скриншот із відео
Уряд України та Міністерство внутрішніх справ підтримали ініціативу Держприкордонслужби щодо облаштування власними силами прикордонних доріг з покращеним покриттям.
Облаштування прикордонних доріг стало можливим завдяки внесеним змінам в законодавство, які передбачають виділення земельних ділянок вздовж кордону військовим частинам Держприкордонслужби, пише Медіа агентство АСС з посиланням на фейсбук-сторінку відомства.
Для облаштування західних ділянок державного кордону Держприкордонслужба безкоштовно отримає 70 тисяч тонн доменного шлаку від ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», конструкторське бюро якого розробило проєкт такої дороги.
«Зазначимо, що шлаковий щебінь є екологічно безпечним матеріалом, а доставити його в прикордоння допоможе Укрзалізниця», - додають прикордонники.
Облаштування доріг уже розпочалося - це майже 35 кілометрів у Чернівецькій області та 17 кілометрів на Закарпатті. Надалі планується збудувати ще майже 700 кілометрів прикордонних доріг з врахуванням корегувань, які можуть виникнути на першому етапі будівництва.