русский корабльнахуй
 
Чернівці  20 серпня 2024 10:03 

На сусідній з Буковиною Тернопільщині після ворожого обстрілу закликали зачинити вікна та не виходити на вулицю: що сталось

підтримай автора: оригінал
7
1.4k
0
Тернопільська ОВА близько 7 ранку інформувала, що вночі під час повітряної тривоги виникла пожежа, і на місці працюють працівники служби ДСНС та поліції.
Росіяни у ніч на вівторок, 20 серпня, запустили по Україні дві балістичні ракети «Іскандер-М»/KN-23 з Воронезької області, крилату ракету «Іскандер-К» із Брянської, керовані авіаракети Х-59 з Курської та Запорізької областей, а також 26 дронів-камікадзе типу Shahed (райони пусків - Єйськ, Приморсько-Ахтарськ, Курськ).
Українські воїни ліквідували 28 ворожих повітряних цілей, повідомив командувач Повітряних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Микола Олещук в Telegram, пише Медіа агентство АСС з посиланням на УНІАН.
За його даними, по цілях працювали підрозділи радіоелектронної боротьби, мобільні вогневі групи Сил оборони, зенітні ракетні війська, а також авіація. Всього ППО збила одну крилату ракету «Іскандер-К», дві керовані авіаційні ракети Х-59 та 25 ударних БПЛА Shahed-131/136 у межах Київської, Дніпропетровської, Миколаївської, Херсонської, Вінницької, Хмельницької, Кіровоградської, Сумської та Чернігівської областей.
На Тернопільщині після нічного ворожого обстрілу людей закликали зачинити вікна та обмежити перебування на вулиці
Зокрема, Тернопільський міський голова Сергій Надал у Telegram звернувся до мешканців масивів Дружба, Кутківці, Пронятин, Новий Світ, а також Білій: «Прохання міцно зачинити вікна, бо у повітрі може бути відчутний запах гарі після відбою», - зазначив чиновник.
Тернопільська обласна військова адміністрація близько 7 ранку інформувала, що вночі під час повітряної тривоги виникла пожежа, і на місці працюють працівники служби ДСНС та поліції.
«Рекомендуємо: при плануванні дня без потреби не виходьте з дому, максимально обмежте перебування дітей на вулиці, зачиніть вікна в приміщеннях, ретельно мийте продукти, принесені з двору», - зазначають у повідомленні.
В ОВА також уточнили, що росія завдала удару по промисловому обʼєкту, зайнялась ємність з паливом. У Тернопільському районі проводяться заміри якості повітря. Деталі обіцяють повідомити пізніше.
У місцевих телеграм-каналах публікують фото, на яких видно пожежу та чорний дим після влучання