русский корабльнахуй
 
Чернівці  20 серпня 2024 13:38 

У Тернополі досі горить паливо після ворожого влучання: фахівці розповіли, чи є небезпека для буковинців

підтримай автора: оригінал
8
1.8k
0
Фото з відкритих джерел
Цієї ночі росіяни влучили по промисловому об'єкту в Тернополі. Внаслідок атаки виникла масштабна пожежа, горить паливо. Станом на 12:00 роботи з ліквідації загоряння тривають, а над містом досі видніється чорний дим.
За інформацією Тернопільської ОВА, в області після влучання регулярно перевіряють повітря на забруднення. Наразі високих концентрацій шкідливих речовин не виявлено.
Як розповіла в коментарі Медіа агентству АСС Ірина Губіна, синоптикиня Чернівецького ЦГМ, попри те, що Тернопільщина межує з Буковиною, нині в області ситуація з повітрям стабільна:
«Що три години ми перевіряємо повітря на радіацію. Станом на зараз показники в нормі, значних відхилень не фіксуємо. Окрім того, по прогнозах вітру, забруднене повітря не мало б дійти до нас. Воно рухається у трішки іншому напрямку».
Контрольний рівень радіаційного фону - до 25 мкР/год. Так, у Чернівцях цей показник становить 13, у Новодністровську - 14, а у Селятині - 11.
Додамо, після нічної атаки місцева влада закликала тернополян не виходити без потреби на вулицю, щільно зачинити вікна, ретельно мити овочі та фрукти, принесені з двору, адже у повітрі відчувається сильний запах гарі.