русский корабльнахуй
 
Війна з рашистами  19 серпня 2024 10:40 

На Буковині за матеріалами СБУ на 15 років засудили «віцемера» окупованого Бердянська. Тепер залишилося його спіймати

підтримай автора: оригінал
9
372
0
На підставі зібраних Службою безпеки доказів засуджено ще одного керівника окупаційних органів рф у тимчасово захопленій частині Запоріжжя.
Мова про мешканця Луганщини, якого окупанти призначили «заступником мера військово-цивільної адміністрації міста Бердянськ».
Як встановили слідчі, зрадник ще у 2014 році брав участь у силовому захопленні Криму та Луганської області, повідомляє пресслужба УСБУ в Чернівецькій області.
Зокрема, він особисто керував блокуванням і штурмом військової частини ЗСУ у Сімферополі в березні 2014 року. Також вербував до лав незаконних збройних формувань «лнр» місцевих мешканців та організовував перевезення зброї з території росії.
Після повномасштабного вторгнення рф в Україну фігурант опинився в Бердянську. Зважаючи на його «послужний список», окупанти доручили йому відповідати за соціальну сферу, молодіжну політику, культуру.
До його обов’язків, серед іншого, входить організація збору особистих даних українців, а також поширення кремлівської пропаганди.
На підставі зібраних доказів слідчі СБУ зловмиснику заочно повідомили про підозру в державній зраді, посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, створенні терористичної організації та колоабораціонізмі.
Шевченківський районний суд Чернівців призначив йому покарання у вигляді 15 років в’язниці з конфіскацією майна. Окрім того, засудженому заборонено протягом 14 років обіймати будь-які посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування чи органах, що надають публічні послуги.