русский корабльнахуй
 
Новини  19 серпня 2024 09:51 

​​За матеріалами СБУ «віцемера» окупованого Бердянська засуджено до 15 років тюрми

підтримай автора: оригінал
9
336
0
Розслідування здійснювали слідчі Управління СБ України в Чернівецькій області На підставі зібраних Службою безпеки доказів засуджено ще одного керівника окупаційних органів рф у тимчасово захопленій частині Запоріжжя.
Про це повідомляє пресслужба УСБУ в Чернівецькій області.
Мова про мешканця Луганщини, якого окупанти призначили «заступником мера військово-цивільної адміністрації міста Бердянськ».
Як встановили слідчі, зрадник ще у 2014 році брав участь у силовому захопленні Криму та Луганської області.
Зокрема, він особисто керував блокуванням і штурмом військової частини ЗСУ у Сімферополі в березні 2014 року. Також вербував до лав незаконних збройних формувань «лнр» місцевих мешканців та організовував перевезення зброї з території росії.
Після повномасштабного вторгнення рф в Україну фігурант опинився в Бердянську. Зважаючи на його «послужний список», окупанти доручили йому відповідати за соціальну сферу, молодіжну політику, культуру.
До його обов’язків, серед іншого, входить організація збору особистих даних українців, а також поширення кремлівської пропаганди.
На підставі зібраних доказів слідчі СБУ зловмиснику заочно повідомили про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:
ч. 1 ст. 111 (державна зрада);
ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації);
ч. 5 ст. 111-1 (добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора).
Шевченківський районний суд Чернівців призначив йому покарання у вигляді 15 років в’язниці з конфіскацією майна. Окрім того, засудженому заборонено протягом 14 років обіймати будь-які посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування чи органах, що надають публічні послуги.
Оскільки фігурант переховується на тимчасово окупованій території, співробітники СБУ проводять комплексні заходи для його затримання і притягнення до визначеної судом відповідальності.
Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБ України в Чернівецькій області за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.