русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  19 серпня 2024 09:58 

Співпрацював із ворогом. На Буковині заочно засудили уродженця Луганщини

підтримай автора: оригінал
9
609
0
На Буковині до 15 років засудили так званого "заступника мера Бердянська", який сприяв окупації українських територій.
Про це повідомляє Чернівецька обласна прокуратура.
За підтримки публічного обвинувачення прокурорів Чернівецької обласної прокуратури уродженця Луганської області визнано винним у посяганні на територіальну цілісність України, державній зраді, участі у терористичній організації, а також у добровільному зайнятті посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих функцій, у незаконних органах влади на тимчасово окупованій території (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3, ч. 5 ст. 111-1 КК України).
Його засудили до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Крім того, громадянина позбавили права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування чи в органах, що надають публічні послуги, строком на 14 років.
Прокурори довели, що 68-річний громадянин України активно співпрацював із ворогом з 2014 року.
"Встановлено, що навесні 2014 року, за вказівкою кураторів з РФ, він координував і брав безпосередню участь у блокуванні та захопленні військових частин ЗСУ, дислокованих у Криму, захопленні адміністративної будівлі СБУ в Луганську, а також вербуванні діючих та колишніх військовослужбовців і співробітників правоохоронних органів до лав терористичної організації "ЛНР", – ідеться у повідомленні від прокуратури.
Крім цього, чоловік був засновником "партії політики путіна" в Україні та брав участь в анексії Кримського півострова, за що отримав нагороду "за повернення Криму".
Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну та окупації частини Запорізької області він обійняв посаду так званого "заступника мера Бердянська з питань соціальної сфери".
На цій посаді він допомагав державі-агресору створювати незаконні органи влади на тимчасово окупованих територіях.
Вирок ухвалили заочно. Громадянин відбуватиме покарання з моменту затримання.
Редактор: Алісія Давид
19-08-2024, 09:58