русский корабльнахуй
 
Новини  17 серпня 2024 15:30 

Офіс Генпрокурора почав розслідування щодо ймовірного обезголовлення українського військового на Білгородщині

підтримай автора: оригінал
10
-
-
Російські терористи зі 155 окремої бригади морської піхоти заявили, що відрізали голову українському військовому. Офіс Генпрокурора почав розслідування
Про це повідомляє Офіс генпрокурора.
“За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України)”, – йдеться у повідомленні.
Так, 16 серпня у соцмережах було оприлюднено відео, на якому російські військовослужбовці демонструють голову нібито українського військового, насаджену на кіл.
“Поширення представниками рф такого відео вкотре засвідчує їх повну зневагу до норм та принципів міжнародного гуманітарного права”, – констатували в прокуратурі.
Спершу про цей випадок повідомили аналітики DeepState. Російські “морські піхотинці” записали ролик, де демонструють відрізану головою українського військового.
За інформацією DeepState, терористи скоїли злочин у Колотилівці, де проходить державний кордон України з Білгородською областю.
“Враховуючи, що 155-та бригада морської піхоти рф вже щонайменше двічі оновлювала свій склад через рекордні втрати, злочини здійснюють прості “ванюши”, які ще вчора були цивільними, а зараз мобілізовані”, – написав DeepState.
Дмитро Лубінець заявив, що одразу звернувся до міжнародних організацій.
“Звернувся до ООН та МКЧХ щодо чергового акту порушення міжнародного гуманітарного права російською стороною.Також зауважу, що такі відео ворог використовує, аби залякати та деморалізувати українців. Однак це тільки стверджує нас у прагненні притягнути кожного, хто вчиняє такі нелюдські звірства, до неминучої відповідальності!”, – написав Дмитро Лубінець.