русский корабльнахуй
 
Новини  06 вересня 2024 17:00 

У мережі з’явилося відео ймовірного розстрілу українського полоненого: Лубінець звернувся до ООН та МКЧХ

підтримай автора: оригінал
5
-
-
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець звернуся до ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) за фактом ймовірного розстрілу українського військовополоненого
Про це він повідомив у Telegram.
“Кожен такий розстріл потребує належного розслідування, а міжнародна спільнота не має мовчати на системні злочини окупантів. Саме тому за всіма фактами ймовірних убивств українських військовополонених повідомляю та направляю листи до МКЧХ та ООН”, – написав Лубінець.
Він наголосив, що розстріл росіянами українського військовополоненого є грубим порушенням Женевських конвенцій, адже країна, яка бере у полон, має гарантувати збереження життя військовополоненим та відповідає за поводження з ними.
Лубінець також зазначив, що росія навмисно розстрілює українських військовополонених і поширює такі відео в інформаційний простір, щоб залякати українців.
Раніше сьогодні в Telegram-каналі українського проєкту “Хочу жить” з’явилося відео ймовірного розстрілу росіянами українського військовополоненого. На відео до чоловіка у військовій формі, який лежить на землі, підходить інший військовий – ймовірно російський – та стріляє в нього.