русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  14 серпня 2024 17:23 

Депутат Чернівецької міськради розповів, чому достроково складає повноваження

підтримай автора: оригінал
8
2.1k
0
Депутат Чернівецької міської ради Сергій Козак планує скласти достроково свої повноваження, щоби зайнятися здоров'ям та приділити час родині.
Про це він сказав у коментарі molbuk.ua
За словами Сергія Козака, він звільнився із військової частини за станом здоров'я. Все ж думки про повернення на фронт не відкидає.
"Наразі я звільнився із частини за станом здоров'я. Поки оформляться всі документи, сподіваюся, встигну відпочити і побути із сім'єю. А далі - як скаже командир: якщо потрібно буде захищати батьківщину, значить, захищатиму.
Власне, я комісований ще із 2015 року. Але, на жаль, москалі не питають, хто комісований, а хто ні. А змушують ставати до лав війська і боротися далі. Якби ще наше суспільство розуміло, що кожен має виконати свій громадянський обов'язок і йти захищати державу, а не лише згадувати про свої права, то тоді би можна було проводити ротації, і таким, як я, вже не довелося би йти на фронт знову", - каже Сергій Козак.
Він пояснив, що зараз потрібно провести ще одну операцію на нозі, яку колись під час поранення мало не втратив:
"Спілкувався із хірургами, які оперували ногу. Є нюанс, треба зробити ще одну операцію. Бо нога хоч і є, але нижче коліна не функціонує. Вона наче протез".
Сергій Козак додав, що вже давно мав намір скласти депутатські повноваження, та все не вистачало часу.
"Я давно вже казав про це, просто не мав коли, тому передав заяву. Давно просив її зареєструвати, але щось у колег не виходило. Тому тільки зараз складаю повноваження. Але на сесії, коли розглядатимуть заяву, не матиму змоги бути", - зазначив співрозмовник.
Нагадаємо, депутат Чернівецької міськради від фракції "Команда Михайлішина" Сергій Козак вирішив достроково скласти депутатські повноваження.
Що відомо про Сергія Козака:
Сергій Козак - учасник АТО, отримав поранення, через яке мало не втратив ногу.
Зокрема, як пише Укрінформ, увечері 22 червня 2014 року десантники потрапили у засідку поблизу села Долина на Донеччині.
Колона рухалася зі Слов’янська на місце постійної дислокації. Головний удар прийняв на себе екіпаж першого БТР, в якому був старший сержант Сергій Козак із вісьмома десантниками. Кинута ворожа граната зачепила його, бо він сидів спереду на командирському місці. Навіть з важко пораненою ногою, яка висіла лише на клаптику шкіри, Сергій продовжував віддавати накази і вести вогонь.
На щастя, ніхто в тому бою не загинув. Коли нападники відступили, бійці надали пораненому першу допомогу, вкололи сильне знеболююче. Відірвану ногу Сергія поклали у рюкзак.
"Я зв’язався з командиром роти й невдовзі до нас прибула підмога, – розповів десантник. – Усю дорогу до Ізюма я був при свідомості та вже змирився з думкою, що залишуся безногим калікою. Заспокоював себе, що живий. Потім мене переправили до Харківського військового шпиталю. Прийшов до тями в реанімації і замість культі раптом побачив цілу перебинтовану ногу. "Що це?" – запитав у хірурга. "Нога", – відповів той. "Чия?" – дивуюся. Хірург розсміявся: "Твоя".
Відірвану ногу мені пришила бригада лікарів Київського військового госпіталю, яка, на моє щастя, перебувала там. Волею долі, з ними був і мій земляк - судинний хірург Ігор Гангал".
Як розповіла у коментарі molbuk.ua народна артистка України Катерина Бужинська, яка є однокласницею Сергія із чернівецької школи, саме його історія надихнула її написати пісню "Солдат України".
Також Сергій Козак у 2020 році пройшов до міськради від фракції "Команда Михайлішина". Був членом комісії з питань економіки, підприємництва, інвестицій та туризму.
Редактор: Галина Олійник
14-08-2024, 17:23