русский корабльнахуй
 
Персоналії  14 серпня 2024 14:48 

Депутат Чернівецької міськради від фракції "Команда Михайлішина" Сергій Козак складає повноваження

підтримай автора: оригінал
12
766
0
Депутат Чернівецької міськради Сергій Козак. Фото: Facebook / Сергій Козак
Депутат Чернівецької міськради від фракції "Команда Михайлішина" Сергій Козак вирішив достроково скласти депутатські повноваження.
Відповідний проєкт рішення розміщений на сайті міськради, його мають розглянути на черговій сесії, пише molbuk.ua
"... на підставі заяви депутата Чернівецької міської ради VIII скликання Козака С.Я. від 29.07.2024 р.... достроково припинити повноваження депутата Чернівецької міської ради VIII скликання Козака Сергія Яковича", - ідеться у проєкті рішення.
У 2020 році Сергій Козак пройшов до міськради від фракції "Команда Михайлішина" від 3 округу. У 2015 балотувався до міськради від партії Олега Ляшка, але не пройшов, згідно із даними платформи Чесно.
Учасник АТО, отримав поранення у червні 2014 року. Хірурги пришили йому відірвану ногу через п’ять годин після поранення, боєць повністю відновився і в 2015 році повернувся на фронт.
Із початком повномасштабної війни у 2024 році бере участь у бойових діях на захисті країни.
Сергій Козак планує достроково скласти повноваження. Каже, не бачить сенсу в депутатстві й планує більше часу приділити сім'ї.
Про це він розповів у коментарі Суспільному.
За словами Козака, на початку повномасштабної війни він повторно долучився до ЗСУ й став командиром групи спецпризначення. Зараз є командиром батальйону, втім звільняється зі служби.
"Чому я вирішив достроково скласти повноваження? Зараз трохи інша ситуація й через службу мене там не було [на сесіях міськради]. То який сенс мені просто числитися депутатом? Заради чого? Не бачу сенсу. Врешті-решт, потрібно приділити трохи часу сім'ї", – каже Козак.
Проєкт рішення про дострокове складання Козаком повноважень розглянуть 15 серпня на позачерговій сесії міськради. Якщо депутати його підтримають, Козака має замінити наступний кандидат у списку партії "Команда Михайлішина".
Які депутати Чернівецької міськради раніше склали свої повноваження:
27 червня свої повноваження склав депутат фракції "Рідне місто" Володимир Бешлей. Його замінила Аліна Яковець, яка працює косметологом.
У лютому повноваження склав депутат фракції "Народний контроль" Олександр Швець. Його замінила приватна підприємиця Наталія Пшебишевська.
На сесії міської ради Чернівців 28 вересня 2023 року представили двох нових депутаток – Ірину Добровольську та Людмилу Сідлецьку. Вони замінили колишнього депутата Віталія Михайлішина від фракції "Команда Михайлішина" та Тетяну Шепелько від "Пропозиції.
10 листопада 2022 року на сесії Чернівецької міської ради депутати проголосували за припинення повноважень двох депутатів від фракції "Народний Контроль" - Михайла Яринича та Івана Гончарюка. Замість них до ради зайшли Валентин Шевчук та Віталій Смандич.
У листопаді 2022 року депутатка Чернівецької міської ради від фракції "Єдина Альтернатива" Наталія Дембіцька також склала депутатські повноваження. Її у міськраді замінила лікар-гінеколог Катерина Гуменна.