русский корабльнахуй
 
Останні новини  14 серпня 2024 16:39 

У Чернівцях планують "розвантажити" вулицю Руську за 17 мільйонів гривень

підтримай автора: оригінал
9
-
0
У Чернівцях планують змінити організацію дорожнього руху на перехресті Руської, Винниченка та Фастівської. Додаткові смуги зможуть полегшити трафік та зменшити затори.
Про це повідомляє заступник міського голови Василь Зазуляк.
Вже оголосили тендери на капремонт двох важливих вулиць. Капітальний ремонт вул. Фастівської (зі сторони вул. Руської, 183) та капітальний ремонт вул. В. Винниченка (на ділянці від вул. Руської в сторону ЖК "Кришталеве озеро").
Заступник міського голови Василь Зазуляк пише, що чернівчани скаржились на затори та важкість руху в районі цього перехрестя, тож міська рада хоче вирішити це питання. Які зміни відбудуться:
  • З вулиці Винниченка до Руської додадуть ще одну смугу руху зліва. Також на вулиці облаштують тротуар;
  • Третю смугу руху додадуть з вулиці Фастівської, щоб водії могли зручніше та швидше проїжджати перехрестя;
  • На Руській облаштують "кишеню" для зупинки громадського транспорту – так автобуси та тролейбуси можна буде повноцінно об'їжджати;
  • Обидва тендери відбудуться 28 серпня 2024 року. Вартість робіт за двома тендерами становить 17 192 254,8 гривень.
    Ще не підписані на наш Telegram канал? Зробіть це зараз
    Нагадаймо, що вулиця Руська наразі перекрита мінімум на два місяці. А в звʼязку з тим, що водопровід та каналізація проходять рівно по центру вулиці, немає можливості перекривати виключно пів вулиці, адже запланована заміна комунікацій. З підрядником говорять про те, щоб той працював вдень і вночі. Хоч і є схема обʼїзду, але ремонт спричинить багато складнощів для транспорту, - про це на пресконференції 2 серпня повідомив міський голова Чернівців Роман Клічук.
    Також ще до ремонту завжди була проблемною в плані заторів ділянка від Гравітону до Фастівської. За словами Клічука, урбаністи і проєктанти стверджують, що це єдиний спосіб розвантажити вулицю.