русский корабльнахуй
 
Україна  11 серпня 2024 13:04 

Білорусь відправляє військову техніку до кордону України: що відомо

підтримай автора: оригінал
9
1.1k
0
Фото з відкритих джерел
Міністерство оборони Білорусі заявило у неділю, що відправляє додаткову військову техніку до прикордонних з Україною районів.
Про це повідомляє Медіа агентство АСС з посиланням на Укрінформ.
У білоруському відомстві зазначили, що підрозділи одного з механізованих з'єднань «приведені у готовність до виконання завдань із призначення».
«Військовослужбовці здійснюють навантаження військової техніки на залізничний транспорт і приступають до здійснення маршу комбінованим способом у призначені райони», — йдеться у повідомленні відомства.
Раніше білоруський диктатор Олександр Лукашенко віддав вказівки про посилення угруповання військ на Гомельському і Мозирському тактичних напрямках «з метою реагування будь-які можливі провокації». До цього Лукашенко заявив про ліквідацію в повітряному просторі Білорусі безпілотників, нібито запущених Україною. «Зеркало» зазначає, що БПЛА не мали жодних маркувань та розпізнавальних знаків, які дають змогу однозначно стверджувати, що це залишки українських безпілотників.
Що відбувається на кордоні станом на зараз
Ситуація на кордоні з Білоруссю залишається контрольованою, стягування додаткових білоруських військ наразі не фіксується. Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» сказав речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, передає кореспондент Укрінформу.
«Безпосередньо по кордону ситуація незмінна. Вона повністю контрольована», - запевнив він.
Речник назвав дії Білорусі «нагнітанням, щоб продовжувати підігрувати Росії». Демченко зазначив, що Білорусь неодноразово висувала на адресу України звинувачення у недружніх діях.
«Але зараз ми не фіксуємо поряд із нашим кордоном переміщення чи то техніки, чи то особового складу. Скоріш за все, в рамках інформаційного впливу Білорусь буде вимушена робити фото- і відеоматеріали, може, якісь частини і перебуватимуть на кордоні», - наголосив речник ДПСУ.
Він зауважив, що розвідка активно стежить за розвитком подій на території Білорусі.