русский корабльнахуй
 
Новини  10 серпня 2024 17:00 

Білорусь відправляє до кордону з Україною додаткові війська після заяви Лукашенка про «провокації»

підтримай автора: оригінал
11
-
-
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко наказав посилити угруповання білоруських військ поблизу кордону з Україною після того, як через кордон нібито залетіли українські безпілотники.
Про це заявив міністр оборони Білорусі Олександр Хрєнін під час брифінгу.
Він розповів, що таке рішення ухвалили “з огляду на обстановку, що складається в Україні, а також у Курській області росії”.
Тож на Гомельському і Мозирському тактичних напрямках посилять білоруські підрозділи “з метою реагування на будь-які можливі провокації”. Так, туди відправлять військові частини спецпризначенців, сухопутних і ракетних військ.
Зокрема, на кордоні розмістять ракетні системи «Полонез» і комплекси «Іскандер». Крім того, там наростять сили й засоби зенітно-ракетних, радіотехнічних військ і авіації.
До цього, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про те, що Україна буцімто порушила повітряний простір країни. За його словами, ввечері 9 серпня на висоті 1,5 кілометра та дальності 6,5 кілометра сили ППО країни знищили кілька цілей над територією Білорусі.
Він також заявив, що такими діями українці буцімто показали, що “ні до якого миру вони не готові”. Лукашенко згадав і про бойові дії в Курській області — каже, начебто ЗСУ просунулися на 30-35 км.