русский корабльнахуй
 
Війна з рашистами  11 серпня 2024 19:15 

Білорусь перекидає танки на кордон з Україною. Що кажуть українські прикордонники?

підтримай автора: оригінал
10
1.4k
0
Міністерство оборони Білорусі у неділю, 11 серпня, заявило, що нібито відправляє додаткову військову техніку до прикордонних з Україною районів. Фото і відео танків Міноборони показало в Telegram, пише NV.
У відомстві запевняють, що «підрозділи однієї з механізованих сполук приведені в готовність до виконання завдань за призначенням».
«Військовослужбовці здійснюють навантаження військової техніки на залізничний транспорт і приступають до здійснення маршу комбінованим способом у призначені райони», — йдеться у повідомленні білоруського Міноборони.
Крім цього, білоруські військові показали і кадри нібито навантаження військової техніки на залізничний ешелон.
“Це є відповіддю на так зване порушення Україною повітряного простору Білорусі”, - заявлють у Міноборони сусідньої країни.
Речник Держприкордонслужби Андрій Демченко розповів у ефірі телемарафону Єдині новини, що наразі переміщення білоруської техніки поряд з українським кордоном немає.
«Обстановка по кордону залишається без змін. Зараз ми не фіксуємо поряд із нашим кордоном переміщення чи то техніки, чи то особового складу. Скоріш за все, в рамках інформаційного впливу Білорусь буде вимушена робити фото- і відеоматеріали, може, якісь частини і перебуватимуть на кордоні», — сказав речник.
Він назвав дії Білорусі «нагнітанням, щоб продовжувати підігрувати Росії».
Раніше самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що сили ВПС і військ ППО країни «були переведені в підвищену бойову готовність» та знищили дрони, які Україна нібито «запустила в бік Білорусі та РФ». За його словами, дрони спочатку нібито летіли на Смоленськ, але потім змінили траєкторію польоту та попрямували в район російського Ярославля.
8 серпня Беларускі Гаюн писали, що з липня 2024 року в повітряний простір Білорусі щонайменше дев’ять разів залітали російські дрони-камікадзе Shahed-131/136, якими регулярно атакують територію України.