русский корабльнахуй
 
Новини України  09 серпня 2024 20:00 

В Україні сонячні панелі встановлять на дахах шкіл, лікарень та адмінбудівель

підтримай автора: оригінал
11
610
0
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у п’ятницю, 9 серпня, заявив, що в Україні будуть встановлені сонячні панелі на дахах адміністративних будівель, шкіл та лікарень.
Про це він сказав під час виїзного засідання Кабміну у Чернігівській області.
"Сьогодні ухвалюємо рішення про активізацію програми встановлення альтернативної енергетики в адмінбудівлях, лікарнях та школах. Йдеться насамперед про сонячні панелі на дахах, а також встановлення установок зберігання енергії", — заявив Шмигаль.
Він додав, що це завдання поставили для міністерств, а також для усіх місцевих керівників. За його словами, Україна має вийти на рівень, коли "максимальна кількість лікарень, адмінбудівель та шкіл будуть "автономними".
Постійний представник уряду у Кабміні Тарас Мельничук додав, що цим рішенням уряд доручив встановити сонячні панелі та установки зберігання електроенергії у період до 31 грудня 2025 року.
20 червня президент Володимир Зеленський на Ставці оголосив, що всі громадські та адміністративні будівлі в Україні мають бути обладнані енергоощадними технологіями. Також він доручив уряду розробити стратегію розвитку відновлюваної енергетики.
Редактор: Ангеліна Петльована
9-08-2024, 20:00