русский корабльнахуй
 
Новини  08 серпня 2024 20:45 

На Буковині лікарні оснастять сонячними панелями

підтримай автора: оригінал
9
442
0
Встановлення сонячних електростанцій на дахах планують завершать протягом п'яти місяців У 130 закладах первинної медичної допомоги в різних областях України триває процедура підготовки лікарень до встановлення соняних панелей. У переліку також є амбулаторії Чернівецької області.
Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я.
"Обладнання складається з цілих комплектів сонячних панелей, інверторів та акумуляторних батарей, які забезпечать у майбутньому стабільність роботи закладів охорони здоров’я", — розповіли у відомстві.
Наразі триває підготовка лікарень до встановлення обладнання: завершується процедура обстеження об'єктів і збір вихідної інформації. Зокрема, буде визначено опорну здатність дахів медустанов і можливість монтажу сонячних панелей.
Сонячні панелі встановлять у Волинській, Рівненській, Житомирській, Вінницькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Тернопільській, Чернівецькій, Київській, Чернігівській, Черкаській, Сумській, Кіровоградській, Полтавській, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській та Одеській областях.
Відповідно до внесених змін до Закону України про відновлення та зелену трансформацію енергетичної системи медустанови зможуть реалізовувати механізм активного споживача електроенергії. Тобто у години, коли електроенергії вироблятиметься більше, ніж споживається, її надлишок може продаватися в мережу.
"Наявність фотовольтаїчних електростанцій дозволить лікарням використовувати сонячну енергію як джерело живлення. Встановлення таких станцій дозволить медустановам значно економити витрати на електроенергію та спрямувати ці кошти на інші потреби", – йдеться у повідомленні МОЗ.
Лікарні також будуть оснащені акумуляторними батареями, які будуть накопичувати електроенергію та використовувати її в той час, коли генерації від сонячних панелей буде недостатньо.
Енергетичне обладнання встановлять у межах спільного проєкту МОЗ України та Світового банку «Зміцнення системи охорони здоров’я та збереження життя» (HEAL Ukraine).