русский корабльнахуй
 
Чернівці  09 серпня 2024 15:36 

У Чернівцях невдовзі можуть з'явитись сучасні обмежувачі руху на дорогах - берлінські подушки

підтримай автора: оригінал
10
1.3k
0
Ілюстративне фото з відкритих джерел
На чернівецьких дорогах з'являться лежачі поліцейські нового виду.
Берлінські подушки (Berlin Kissen) – штучні нерівності пірамідоподібної форми.
На відміну від звичайних лежачих поліцейських, такі загородження перекривають не всю ширину дороги, а лише її центральну частину. Їхнє завдання зводиться до того, щоб зупиняти порушників швидкості на легковиках – громадський транспорт і інша техніка з широкою колією зможуть безперешкодно проїжджати через такі подушки, без дискомфорту для пасажирів.
Як розповів Медіа агентству АСС заступник міського голови Чернівців, голова Комісії з питань організації та безпеки дорожнього руху Ігор Крохмаль, відповідно до рішення комісії, берлінські подушки незабаром з'являться й у Чернівцях. Ці сучасні конструкції, за словами Ігоря Крохмаля, є більш функціональними та дозволяють перенесення з однієї ділянки на іншу, чого вже не можна зробити без шкоди для дорожнього покриття із лежачими поліцейськими, до яких ми звикли.
«Берлінські подушки для Чернівців обрали з метою зменшення інтенсивності руху на певних ділянках. Місто змінюється, є багато відремонтованих доріг, водії часто перевищують швидкість, порушують ПДР, саме на оновленому покритті», - розповідає посадовець.
В середньому вартість одного такого обмежувача коливається від 40 до 60 тисяч гривень, все залежить від форми та розміру конструкції, розповідає директор МКП «МіськШЕП» Григорій Оробець.
Встановлюватимуться берлінські подушки в місті відповідно до державних стандартів.
Додамо, такі обмежувачі можуть з'явитись на вулиці Комунальників у Чернівцях, проте вже після розроблення та погодження схеми організації дорожнього руху.