русский корабльнахуй
 
новини  26 липня 2024 00:15 

Як часто потрібно чистити подушки: відповідь дивує навіть досвідчених домогосподарок

підтримай автора: оригінал
15
610
0
Ніщо не зрівняється з відчуттям свіжої постільної білизни, але це часто не стосується самих подушок. Їх важливо регулярно чистити, якщо не хочете спати на мертвій шкірі та пилових кліщах, які можуть спровокувати цілу низку неприємних симптомів, включаючи сухий кашель і нежить.
Як пише Mirror, наволочки та ковдри слід прати при температурі 60 °C, щоб зменшити ймовірність того, що мікроскопічні істоти зможуть відродитися. Водночас для подушки краще обирати прохолодну температуру.
Деякі подушки не можна прати в пральній машині, тому їх потрібно почистити вручну, щоб переконатися, що на них немає мікробів.
За словами Браяна Сансоні з Американського інституту прибирання, подушки слід чистити принаймні кожні три-шість місяців. В іншому разі збільшується ризик алергічних реакцій і проблемної шкіри.
Телеведуча Марта Стюарт стверджує, що це дуже просто. Зніміть чохли та протектори з подушки та попередньо обробіть плями невеликою кількістю натурального миючого засобу. Потім помістіть їх у пральну машину та додайте пів склянки білого оцту туди, куди зазвичай додаєте кондиціонер.
Виберіть делікатний режим, оскільки холодна вода не дасть наповнювачу злипнутись. Після прання вийміть подушки з машини та обережно вичавіть надлишок води. Це допоможе зберегти їх пухнастими.
"Помістіть подушки в сушарку разом з парою тенісних м’ячів або м’ячів для сушіння, щоб допомогти подушкам розпушитися та зберегти їхню форму. Сушіть на низькій температурі, щоб захистити начинку від пошкоджень", — додала Марта.
Коли ваші подушки повністю висохнуть, розпушіть їх ще й руками, щоб відновити форму. Якщо ваші подушки не можна прати в машині, наповніть чисту ванну достатньою кількістю теплої води, щоб занурити подушки, а потім додайте миючий засіб і білий оцет.
"Обережно натисніть на подушки, звертаючи увагу на будь-які забруднені ділянки. Використовуйте м’яку щітку для більш цілеспрямованого чищення. Злийте воду, потім знову наповніть чистою. Ретельно прополощіть подушки, поки не вимиється весь миючий засіб. Після полоскання обережно видаліть надлишки води з подушок", – пояснила Марта.
Редактор: Євгеній Пірожков
26-07-2024, 00:15