русский корабльнахуй
 
Новини  08 серпня 2024 12:11 

Електронні рапорти та цифровий військовий документ: Міноборони запустило застосунок Армія+

підтримай автора: оригінал
15
580
0
На старті у застосунку доступно три сервіси: «Електронні рапорти», «Опитування» та «Армія» .
фото: @OlehBerestovy / X
В Україні запрацював застосунок для військових «Армія+» від Міністерства оборони.
Про це на своїй офіційній сторінці в X повідомив офіцер ЗСУ та керівник управління IT у Міністерстві оборони України Олег Берестовий.
На старті в застосунку вже доступні три послуги: «Електронні рапорти», «Опитування» та «Армія ID».
Електронні рапорти
«Через Армія+ можна буде подавати рапорти в декілька кліків. Підписати його можна двома видами електронних підписів. Знаючи Армія ID командирів, відправити рапорт на погодження. Після всіх погоджень рапорт упаде в СЕДО бригади, де його підпише комбриг», – цитує Олега Берестового «Mezha Media».
Зокрема наразі можна подати 11 різних рапортів, які розділені на 4 категорії. Так, військові можуть онлайн надіслати на погодження рапорти на відпустку, на грошову чи матеріальну допомогу, направлення на лікування, МСЕК чи ВЛК тощо.
Олег Берестовий також зауважив, що військові у застосунку бачитимуть, на якому етапі рапорт. За його словами, ніхто не зможе його «загубити» або порвати на очах — усі дії зафіксовані.
«Електронні рапорти мають таку ж юридичну силу, як і паперові. Це зафіксовано у змінах до порядку ведення рапортів. У вас буде доступ до цієї нормативки, щоб відповідати цим командирам, які захочуть саботувати зміни», – наголосив Олег Берестовий.
Опитування
Схоже з опитуваннями у Дії, у застосунку «Армія+» діятиме модуль опитувань. Так Міноборони планує безпосередньо комунікувати з військовими.
Зокрема проводитимуть опитування, до прикладу, чи задоволені військові забезпеченням продуктами або формою, що варто покращити тощо.
«Деякі опитування будуть із відкритими результатами. Щось ми залишимо собі для аналізу. Тому беріть у них участь за можливости», – написав керівник управління.
Армія ID
За словами Олега Берестового, Армія ID необхідний, щоб ідентифікувати військових у системі для погодження рапортів, а у майбутньому це має стати ключем доступу до всіх бойових систем військового. У перспективі Армія ID має стати повноцінним військовим документом в електронному форматі.
Застосунок також не зберігає персональні дані користувачів, вони підтягуються з банків та реєстру «Оберіг». Якщо гаджет військового потрапить до рук ворога, то адміністратори блокуватимуть його обліковий запис.
Однак Олег Берестовий також зауважив, що у МО очікують на можливі складнощі з впровадженням застосунку серед командирів.
«Щодо впровадження ми очікуємо можливий саботаж по командирській вертикалі. Бо людям притаманно не довіряти чомусь новому. Ми з Генштабом для цього приготували купу розʼяснень, інструкцій та адміністративних методів впливу. Але і розраховуємо на ненасильницький вплив знизу вверх», – каже військовий.
Водночас він зазначив, що Армія+ створювали військові для військових. Так, зареєструватися у застосунку можуть лише військовослужбовці ЗСУ. Підрозділи МВС та інших структур планують долучати лише за запитом від відомств.