русский корабльнахуй
 
Новини  06 серпня 2024 08:21 

"Після новин": Тетяна Стефаник про шкоду та користь споживання трансжирів

підтримай автора: оригінал
9
537
0
Фахівці наголошують про важливість розрізнення корисних жирів для організму людини
Гостею програми "Після новин" в етері телеканалу "Чернівецький промінь" була начальниця відділу безпечності харчових продуктів та кормів ГУ Держпродспоживслужби в Чернівецькій області Тетяна Стефаник.
У програмі йшлося про важливість розрізнення корисних жирів, які ми споживаємо з продуктами харчування.
Як розповіла телеглядачам Тетяна Стефаник, про шкоду трансжирів заговорили зовсім недавно. Причина цього – наукові дослідження у сфері безпеки харчування. Їх дуже багато та всі вони говорять про одне – вживання трансжирів є небезпечним для вашого здоров’я. Зокрема, їх постійне вживання збільшує ризик розвитку серцево-судинних захворювань, підвищує рівень ліпопротеїдів низької щільності, так званого поганого холестерину, та знижують рівень ліпопротеїдів високої щільності, тим самим порушуючи ліпідний обмін та сприяючи утворенню бляшок холестерину.
Трансжири – це різновид ненасичених жирів, які від звичайних жирів відрізняються структурою, отже, і властивостями. Невелика їх кількість може бути в натуральних харчових продуктах – молоці, різних видах м’яса. Але їх там настільки мало, що небезпеки вони не становлять. На більшу увагу заслуговують трансжири промислового виробництва, які отримують із рідких рослинних олій шляхом гідрогенізації, тобто, приєднанням атома водню.
Детально - у програмі "Після новин" телеканалу "Чернівецький промінь".