русский корабльнахуй
 
Здоров'я  05 серпня 2024 17:17 

Кому не можна їсти диню в жодному разі: користь і шкода продукту для здоров'я

підтримай автора: оригінал
14
2.1k
0
Диня, так само як і огірки, і гарбузи належить до сімейства гарбузових культур. Появи цих стиглих баштанних ми чекаємо весь рік, щоб у серпні ласувати шикарним смаком. Коли не можна їсти диню і чому, пише УНІАН.
У чому користь дині - головні переваги
Видання Health пише, що диня багата на антиоксиданти, як-от вітамін С і бета-каротин, а також чудово зволожує організм, нормалізуючи водний баланс. Що стосується того, як диня впливає на шлунок, то в цьому разі вона допомагає поліпшити травлення, запобігає закрепам і підтримує здорову мікрофлору кишечника. Розберемося докладніше, в чому ж користь дині.
Джерело антиоксидантів
Дині є чудовим джерелом антиоксидантів, природних молекул, які допомагають видаляти вільні радикали з організму. Якщо вживати диню регулярно, то можна знизити ризик розвитку хронічних захворювань і хвороб, пов'язаних із серцем і судинами.
Кожен тип дині має різний антиоксидантний профіль. Наприклад, диня є чудовим джерелом бета-каротину, "провітаміну", який перетворюється в організмі на вітамін А і підтримує зір і репродуктивне здоров'я. Всього одна порція дині забезпечує майже третину вашої щоденної потреби у вітаміні А.
Допомога в управлінні водними ресурсами
Для того, щоб організм людини функціонував правильно, необхідно споживати оптимальну кількість води. Близько 20% наших потреб у гідратації фактично задовольняються коштом їжі, а не води, яку ми п'ємо. На щастя, дині є одними з фруктів, які найбільше зволожують - 90% дині - це вода. Захмарний вміст води в динях робить їх ідеальною закускою в спекотні літні дні.
Вживання достатньої кількості рідини допомагає підтримувати постійний рівень енергії, регулярні випорожнення і рухливість суглобів, також важливо для запобігання таких захворювань, як камені в нирках.
Підтримка імунітету
Вітамін С - чудовий антиоксидант, який підтримує здорову імунну систему, стимулюючи вироблення лейкоцитів і посилюючи їхню дію проти чужорідних загарбників. З іншого боку, дослідження показують, що низький рівень вітаміну С пов'язаний з більшою сприйнятливістю до хвороб та інфекцій.
Ба більше, дієтичний вітамін С допомагає організму засвоювати більше заліза з продуктів рослинного походження, таких як горіхи, насіння і боби. Дефіцит заліза може знизити здатність організму чинити опір шкідливим організмам ззовні - вітамін С вирішує цю проблему. На щастя, для отримання такої користі вистачить однієї порції дині.
Покращення стану шкіри
Високий вміст вітаміну С і води в динях має вирішальне значення для здорової та сяючої шкіри. Вітамін С сприяє виробленню найпоширенішого білка в організмі - колагену. Колаген підтримує еластичність шкіри, а також сприяє загоєнню ран. З віком зменшення запасів колагену сприяє утворенню зморшок, а вживання в їжу продуктів, багатих на воду, таких як диня, також може допомогти зберегти шкіру більш зволоженою, а отже - більш еластичною.
Кому не можна їсти диню - головні заборони
Крім корисних властивостей, важливо знати, чим небезпечна диня для людини. Далеко не всім можна вживати цей продукт - диня заборонена, якщо у вас:
алергія на неї;
синдром подразненого кишечника;
діабет 2 типу.
Також деякі лікарі не рекомендують вживати диню жінкам-годувальницям і вагітним жінкам, дітям, людям похилого віку і тим, у кого спостерігається зайва вага.
Редактор: Євгеній Пірожков
5-08-2024, 17:17