русский корабльнахуй
 
Здоров'я  16 липня 2024 23:59 

Не їжте так ніколи: з якими продуктами не можна поєднувати диню і кавун

підтримай автора: оригінал
15
2.3k
0
Після прийому їжі ми часто з'їдаємо на десерт кавун чи диню. Але це не завжди корисно.
У дині і кавуна не бездоганна репутація.
З одного боку - диня дуже корисна, в ній багато заліза, калію і вітаміну С. Її рекомендують людям з ослабленою мозковою діяльністю, тому що в дині міститься фолієва кислота.
Кавун є джерелом вітаміну А, який сприяє виробленню колагену і еластину, в ньому міститься антиоксиданти. Вживання кавуна в їжу позитивно позначається на роботі серця і м'язової системи.
Перевагою обох плодів є те, що вони містять мало калорій.
І іншого боку, диню не рекомендують хворим на цукровий діабет через велику кількість цукру, а також людям з проблемами шлунково-кишкового тракту, виразкову хворобу шлунка, вагітним або жінкам, які годують грудьми.
Багато хто вважає, що диня - дуже важкий продукт, несумісний з будь-якими іншими. Щоб шлунок не перевантажувався, їсти її краще в проміжках між прийомами їжі і бажано невеликими порціями.
І кавун, і диня не затримуються надовго в шлунку, солодкі плоди знаходяться там лічені хвилини, а потім майже відразу переходять в кишечник, де і відбувається основне перетравлення.
Якщо ж з'їсти їх разом з іншими продуктами, поєднуючи, наприклад, з м'ясом, починаються процеси бродіння і гниття. Порушується мікрофлора, що і призводить до неприємних наслідків, таких як тяжкість, діарея або нудота.
З якими продуктами не варто їсти диню і кавун
Диню і кавун не можна поєднувати з молоком і кисломолочними продуктами. Може виникати нетравлення або здуття, ефект проносного.
Диню не можна поєднувати з алкоголем. Отримайте той же ефект тривалого нетравлення.
Диню і кавун не можна їсти, запиваючи холодною водою. Це може привести до бродіння, колік і діареї.
Диню не можна їсти з медом. Є думка, що ці два продукти здатні склеюватися в масу, яка може викликати непрохідність в кишечнику, так званий заворот кишок. Крім того, таке поєднання може різко підвищити рівень глюкози в крові.
Не можна їсти дині та кавуни натщесерце. Результатом може стати нетравлення, кольки, болі в животі та інші проблеми з травленням.
Дієтологи радять вживати кавун не пізніше, ніж за п'ять годин до сну.
Редактор: Людмила Осадчук
16-07-2024, 23:59