русский корабльнахуй
 
Новини України  05 серпня 2024 07:52 

Яке сьогодні, 5 серпня, свято – все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити

підтримай автора: оригінал
13
1.8k
0
5 серпня 2024 року — понеділок. 894-й день війни в Україні.
Що сьогодні за церковне свято
5 серпня в церковному календарі – день пам’яті святого мученика Євсигнія. Він народився в Антіохії 252 року. Служив у римській армії протягом 60 років за часів імператорів Діоклетіана, Максиміана, Константина Великого та його синів. Євсигній був свідком явища зоряного хреста на небі, яке побачив імператор Константин, що віщувало перемогу правителю.
Після завершення військової служби Євсигній повернувся до Антіохії, де присвятив своє життя молитвам і відвідуванню храмів. Під час правління імператора Юліана Відступника, який намагався відновити язичництво, Євсигній був звинувачений у християнстві. Він безстрашно викрив Юліана у відступництві від Христа і розповів про дивовижне явище хреста, свідком якого був у молодості. Юліан не пожалів старість святого і наказав відтяти йому голову. Євсигній помер мученицькою смертю у віці 110 років.
Що не можна робити 5 серпня
- Не слід відмовляти іншим у допомозі.
- Не можна розмовляти, поки працюєте в полі чи на городі.
- Забороняється бажати іншим зла.
Народні прикмети і традиції на 5 серпня
Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день:
- дивилися, який сьогодні день: погода вказує на те, яким буде грудень;
- голосно квакають жаби — до покращення погоди;
- в річці піниться вода — чекайте на дощ через день;
- над лісом низько висять хмари — йдіть по гриби.
Цього дня обов'язково працювали в полі і на городі, а також прибирали в будинку. Господині готували страви з цибулею. А за давньою традицією в оселі вішали зв'язку цибулі для зміцнення здоров'я.
Іменини: як назвати дитину, яка народилася 5 серпня
Які сьогодні іменини: Юхим, Іван, Марія, Дарина, Христина.
Талісманом людини, народженої 5 серпня є гранат. Камінь червоного чи помаранчевого кольору. Здавна гранат вважали символом пристрасті та влади.
Який сьогодні день в Україні і світі
5 серпня в Україні і світі святкують Міжнародний день світлофора. Це свято присвячене важливості світлофорів у забезпеченні безпеки дорожнього руху. Перший світлофор був встановлений 10 грудня 1868 року в Лондоні, біля будівлі Британського парламенту. Він мав два семафорних крила і керувався вручну. Сучасний автоматичний світлофор з’явився 5 серпня 1914 року в американському місті Клівленд. Він мав червоний і зелений сигнали та видавав звуковий сигнал при перемиканні.
Також 5 серпня Всесвітній день устриць. Це свято присвячене вшануванню устриць, які є популярним делікатесом у багатьох країнах світу. Вперше цей день почали святкувати в США як Національний день устриць, а згодом він набув міжнародного статусу.
А ще 5 серпня День свіжого дихання. Воно присвячене важливості гігієни порожнини рота та підтримці свіжого дихання. Неприємний запах з рота, або галітоз, є поширеною проблемою, яка може впливати на соціальні взаємодії та впевненість у собі.
5 серпня святкують День спідньої білизни. День був започаткований у США компанією Freshpair 2013 року. Вони організували марафон у Нью-Йорку з метою побити світовий рекорд Гіннеса за найбільшу кількість людей, які зібралися разом у спідній білизні.
Редактор: Аліна Книжник
5-08-2024, 07:52