русский корабльнахуй
 
новини  31 серпня 2024 07:15 

Яке свято сьогодні, 31 серпня: заборони, прикмети, традиції

підтримай автора: оригінал
10
859
0
Яке сьогодні свято 31 серпня / фото ua.depositphotos.com
У народне свято 31 серпня заведено доглядати за кіньми і готуватися до осені.
УНІАН розповідає, яке свято сьогодні відзначають українці, які відомі прикмети погоди і чого не можна робити.
Яке свято сьогодні в Україні 31 серпня
Православна церква України за новим стилем у церковне свято 31 серпня вшановує священномученика Кипріяна Карфагенського і святого Геннадія Царгородського. За старим стилем сьогодні вшановують двох братів-мучеників Флора і Лавра, які вважаються покровителями коней.
У свято сьогодні українці берегли коней і не запрягали їх. Тваринам давали смачний корм, причісували і мили, поїли святою водою, а також міняли підкови. Господині випікали печиво у формі підков і давали частину випічки худобі. Також дата вважається вдалою для купівлі лошат.
Власники коней 31 серпня вмивали коней у річці та кропили святою водою. Вірили, що після цього тварини стануть добрими та слухняними.
Загалом останній день літа в наших пращурів проходив весело. Селяни влаштовували пишні застілля, відзначаючи кінець жнив. Молоді люди підшукували собі пару перед осіннім сезоном весіль. Юнаки посилали сватів до коханої з пропозицією одружитися. Якщо дівчина погоджувалася, то виносила рушник із короваєм, а якщо відмовляла, то давала сватам гарбуза.
Щосили йшла підготовка до зими. Українці готували консервацію, сушили ягоди та гриби, в'язали одяг з овечої вовни, прибирали в хліві та городі. Відкривалися осінні ярмарки, на яких купували сани, дрова і теплі речі. На городі починали сіяти озимі культури.
31 серпня - знак зодіаку
Народжена 31 серпня людина за знаком Зодіаку - Діва. Іменинники цього дня люблять чистоту і порядок, строго стежать за гігієною. Дуже гидливі і досить розпещені. Схильні до аналітичного мислення і володіють багатою уявою. Мають слабке здоров'я і багато алергій. Народжені 31 серпня люди легко знаходять спільну мову з кіньми.
Що не можна робити 31 серпня
Не можна лінуватися, відкладати важливі справи і цілий день байдикувати, інакше в майбутньому всі справи закінчаться невдачею.
Категорично заборонено сьогодні ображати тварин, особливо коней - кричати на них, бити, позбавляти їжі, змушувати багато працювати.
Сьогодні не варто обрізати гілки дерев, видаляти зайві пагони і стригти газон. Завдані рослинам рани будуть довго гоїтися.
Не можна сваритися з близькими, сперечатися навіть через дрібниці, згадувати старі образи і конфліктні ситуації, інакше стосунки зіпсуються надовго.
Прикмети погоди 31 серпня
Існують такі прикмети про погоду в цей день:
Холодне і свіже повітря віщує погіршення погоди.
Якщо кінь голосно фиркає і поводиться неспокійно, то скоро погода зіпсується.
Хмари низько пливуть - до негоди.
Якщо пішов дощ, то вересень буде дощовим.
Хмари почорніли, але бджоли і метелики продовжують літати - дощу не буде.
Якщо павук плете павутину на сонячному місці, то дощу можна не чекати, а якщо під дахом або під деревом, то скоро піде дощ.
Важливо відзначити, що в наш час клімат дуже змінився, і не всі давні прикмети для нас актуальні.
Редактор: Галина Олійник
31-08-2024, 07:15