русский корабльнахуй
 
Здоров'я  04 серпня 2024 00:45 

Який чай допоможе від головного болю: 6 найкращих варіантів

підтримай автора: оригінал
10
1k
0
Чай - це не тільки смачний, а й корисний напій. Трав'яні чаї допоможуть заспокоїти хворе горло, полегшити розлад шлунка і просто зігріють у холодний день. Крім того, зареєстрований дієтолог і фахівець з нейрохарчування Мелані Мерфі Ріхтер розповіла порталу Well&Good, що деякі сорти чаю мають протизапальні та розслаблюючі властивості, які можуть полегшити головний біль.
1. М'ятний
Ріхтер стверджує, що чай з перцевої м'яти має бути вашим головним вибором для полегшення головного болю, особливо якщо ви страждаєте від напруги, синуситу або симптомів, пов'язаних із мігренню. За словами Ріхтер, перцева м'ята допомагає регулювати роботу кровоносної системи, посилюючи приплив крові, що сприяє полегшенню симптомів головного болю. Крім того, м'ята містить ментол, який, за словами Ріхтер, допомагає розслабити м'язи голови і полегшити головний біль.
2. Імбирний
Якщо ви схильні відчувати нудоту або розлад шлунка через головний біль, Ріхтер радить пити імбирний чай. Імбир містить активну сполуку гінгерол, яка, як свідчать дослідження, може модулювати серотонінові рецептори в шлунково-кишковому тракті, тим самим зменшуючи сигнали, що спричиняють нудоту та блювоту.
3. Ромашковий
Якщо ви страждаєте від головного болю напруги або синусового болю, ромашка може стати вашим вибором, оскільки вона діє як легкий м'язовий релаксант. Якщо ж головний біль пов'язаний із нетравленням шлунка, ромашку можна використовувати як дижестив, щоб поліпшити травлення. А якщо головний біль заважає вам спати ночами, то, за словами Ріхтер, "легка седативна властивість" ромашкового чаю може допомогти вам розслабитися і заснути.
4. Меліса
Якщо тривога провокує головний біль, Ріхтер рекомендує пити чай з мелісою. "Лимонна меліса особливо корисна для зниження тривожності, яка може сприяти головним болям напруження або мігреням", - каже вона.
5. Лаванда
Як і чай з мелісою, чай з лавандою ідеально підходить для тих, хто відчуває тривогу або стрес, що сприяють головним болям. "Лаванда вже багато століть використовується як трава для релаксації. Вона може бути особливо корисною для зниження стресу і зменшення рівня кортизолу", - каже Ріхтер.
6. Пижмо
"За регулярного вживання пижмо може допомогти знизити тяжкість і частоту повторення мігрені шляхом придушення вивільнення простагландинів і серотоніну, які можуть посилювати мігрень", - каже дієтолог. Чай також містить антиоксиданти, які допомагають знизити окислювальний стрес в організмі, що може бути корисно для зменшення запалення, пов'язаного з мігренню.
Скільки чаю слід пити для полегшення головного болю?
За словами Ріхтер, від однієї до двох чашок чаю на день - це хороша відправна точка, але це може варіюватися від людини до людини. Чай (особливо той, що не містить кофеїну) можна пити практично в будь-який час, з їжею або без неї. Але якщо мета - вгамувати головний біль, Ріхтер рекомендує пити чай ближче до сну.
Редактор: Євгеній Пірожков
4-08-2024, 00:45