русский корабльнахуй
 
Новини  13 червня 2024 10:26 

В Україні хочуть обмежити повноваження ТЦК через постійні скандали

підтримай автора: оригінал
19
1.9k
0
Розглядається передача функцій ТЦК цивільним органам Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглядає можливість передачі функцій територіальних центрів комплектування до цивільних органів. Про це заявив заступник голови комітету, народний депутат Єгор Чернєв в ефірі національного телемарафону, пише Судово-юридична газета.
Чернєв згадав про інцидент, який стався 11 червня в Одесі, де відбулася бійка між працівниками «швидкої допомоги» та військовослужбовцями Київського районного ТЦК та СП Одеси. Військові затримали та утримували кілька годин фельдшерів, які приїхали на виклик.
«Це дійсно ганебна ситуація, коли військові б'ються з лікарями – я такого ще не бачив», - зазначив Чернєв.
Він додав, що у профільному комітеті Верховної Ради наразі опрацьовують варіанти, як запобігти подібним ситуаціям у майбутньому. Одним із варіантів, який наразі обговорюється, є передача функцій ТЦК цивільним органам, можливо, виведення їх із структури Збройних сил або Міністерства оборони.
«І один із варіантів – поки що на рівні обговорення, – це передавання функцій ТЦК якимсь цивільним органам. Тобто, можливо, вивести із Збройних сил чи з Міністерства оборони. Але це – один із варіантів», – підкреслив Чернєв.
Нагадаємо, в Одесі 11 червня стався конфлікт між представниками ТЦК та медиками швидкої допомоги.