русский корабльнахуй
 
Новини України  31 липня 2024 22:35 

У Білому домі прокоментували інформацію про передачу Україні перших винищувачів F-16

підтримай автора: оригінал
15
624
0
Представник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі відмовився підтвердити, що США передали Україні свої винищувачі F-16.
"Вам потрібно звернутися до української сторони. Я точно не збираюся говорити про наші озброєння", - сказав, відповідаючи на запитання журналістів про достовірність публікацій щодо постачання військової авіації.
Також у Білому домі зазначили, що у США немає жодних сумнівів у тому, що Київ зможе почати застосування отриманих від Заходу винищувачів F-16 до кінця літа.
Інформація про передачу Україні перших винищувачів F-16
Більш ніж через рік після того, як США погодилися на передачу Україні винищувачів F-16, перші літаки прибули на її територію. Крайнім терміном доставки був кінець липня, і його дотримали, розповіли Bloomberg люди, знайомі з ситуацією.
За їхніми словами, кількість літаків невелика. При цьому вони не знають, чи зможуть підготовлені західними країнами пілоти одразу приступити до бойового чергування, чи на це піде ще час. Постачання самих літаків - лише частина процесу посилення українських ВПС. Він також включає навчання пілотів і технічного персоналу, підготовку злітно-посадкових смуг і бази для ремонту та обслуговування.
Процес навчання пілотів F-16 на Заході займає близько чотирьох років. Після цього американські льотчики зазвичай проводять щонайменше рік у своєму підрозділі перед направленням на місце служби, "а ці хлопці вирушать одразу в бій", сказав The Wall Street Journal американський чиновник про українських пілотів. За інформацією The New York Times, цього року брати участь у бойових вильотах зможе лише близько десятка F-16, до яких будуть прикріплені приблизно 20 пілотів, які пройшли навчання.
Редактор: Аліна Книжник
31-07-2024, 22:35