русский корабльнахуй
 
новини  25 липня 2024 07:21 

25 липня в Україні відзначають Успіння святої Анни

підтримай автора: оригінал
13
1k
0
25 липня православна церква відзначає Успіння святої Анни, матері Пресвятої Богородиці.
В Україні, відповідно до церковних християнських традицій, дуже шанується свята Анна – матір Діви Марії. Саме на її честь святкуються дні Анни та іменини Анни.
Цей день ще називають Днем Літньої Анни. До ухвалення нового календаря День Ангела Анни випадав на 7 серпня.
Свята Анна, бабуся Ісуса Христа, була донькою священника, одружена із заможним чоловіком Йоакимом. Подружжя не мало дітей, а це було дуже ганебно у ті часи. І вони дуже молилося і просило про дитя.
Однак їхня наполеглива віра була винагороджена, коли Анні з’явився янгол, який пророкував народження доньки, що благословить усі покоління – Діви Марії.
Свята Діва Марія, що народилася у вже немолодих батьків – була подарунком від Бога.
Тому свята Анна вважається покровителькою жінок та сім’ї, особливого захисту надає вагітним. Саме тому в християнських традиціях вагітні моляться праведній Анні і просять про легкі пологи та здоров’я для себе і для дитинки.
Свята Анна, матір Богородиці шанується і католиками, і православними. У всьому світі побудовані храми та собори до вшанування пам’яті праведної Анни.
Традиції на свято Успіння святої Анни
Свята Анна, матір Богородиці є заступницею і помічницею всіх дівчат та жінок. Тому у свято Анни заборонено займатися хатніми справами та робити важку роботу, а також шити та вишивати.
Вагітні в День святої праведної Анни мусять уникати сварок та конфліктів, ні в якому разі не можна розпалювати вогонь. Також вагітним не можна переступати через гострі предмети, це поганий знак – можуть бути ускладнення під час пологів.
Редактор: Людмила Осадчук
25-07-2024, 07:21